Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob

marienkat - fotkamarienkat, 13. novembra 2011

Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
2 PL
Omáčka:
3 veľká
250 ml
2 PL
1
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, okoreníme a posilíme, pridáme dve lyžice solamylu, premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke. Zatiaľ si pripravíme omáčku.

  2. 2

    Šťavu z ananásu si zlejeme. Pripravíme si zmes z troch polievkových lyžíc ananásovej šťavy, citrónovej šťavy, cukru, soli, sójovej omáčky a octu. Mrkvu a ananás pokrájame na jemno. Na panvicu dáme olej, pridáme mrkvu a ananás a pridáme zmes a zamiešame. Potom si rozmiešame jednu polievkovú lyžicu solamylu v troche vody a prilejeme k zmesi na panvicu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  3. 3

    Na novej panvici rozpálime olej, pridáme kuracie prsia a opražíme. Keď sú hotové, pridáme omáčku a zmiešame.

Diskusia k receptu

varim123
Tak toto je uplny humus, čo to je? Solamyl pridať do sucheho mäsa a restovať ho? Vyšla z toho uplna grcka, ten solamyl sa uplne zrazil a je to kysle, recept je dosť chybne napisany. Svokry majú asi zlé recepty..
davinci
🤣🤣🤣 tebe by asi prihorel aj čaj. 😂. Solamyl, rsp. škrob sa prídavá preto aby si mäso mohol mäsko osmažiť, ale zároveň nevysušiť a ostane super šťavnaté. Tento trik som sa naučil dávno a použivam ho stále. Mäsko musíš pekne obalit ako v múke a tak smažiť. @varim123 (19.11.2015 15:05)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia