Staroslovanské bravčové rebierko fotorecept

sneica - fotkasneica, 13. novembra 2011
Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept)
Foto: sneica

tento recept som našla v starom časopise,mam ich doma kopec,no a zaujal ma práve prílohou...zemiaky,ryža,cestoviny to máme stále...halušky ako prílohu nerobievam,takže mala zmena ...

4
porcie

Suroviny

400 g (karé bez kosti)
 štipka
 Štipka
4 plátky (prerastaná slanina)
60 g strúhaný
zemiakové halušky:
500 g
140 g
70 g
 štipka
150 g




Postup

  1. 1

    karé nakrájame na rezne,naklepeme,posolíme pokoreníme....

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    opečieme z oboch strán...dáme si varit vodu na halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečené dáme na plech,posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre...kym zapekáme, môžme si uvariť z uvedených surovín halušky...

    Staroslovanské bravčové rebierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na výpeku opečieme slaninu...pri podávani dáme na tanier halušky premiešane s kyslou smotanou,zapečené rebierka so syrom...podlejeme vypekom a osdobime slaninou...

Diskusia k receptu

dorisa
Na budúce urobím mäsko takto, dík za recept.
modrykamen
Tento recept podľa mňa nemá chybu drahá Sneica. Taká mladá a varíš ako Boh. Rýchly recept, slovenský ( lebo zemiakové halušky, múka nie polohrubá, ale miešaná hrubá s hladkou, a nie parmezán, ale oštiepok). Takto varili moje staré mamy a teraz varím ja. Takéto jedlo by si ľudia dávali aj na salašoch ako minútku. No a potom zahryznúť dobrou jablkovo - orechovou štrúdľou. Jedlo pre kráľov.
grandma
Halušky so zemiakmi robím len s bryndzou a kyslou kapustou. K mäsu zásadne bez zemiakov - sú jemnejšie.
afataga
hm len neviem preco sa to vola rebierko, ale moze to byt dobre
medovnicek
veľmi zaujímavý receptík, musím vyskúšať, lebo halušky ako prílohu k takémuto mäsku som ešte neskúšala, ale to neznamená, že to nemôže byť skvelá kombinácia
altyn
Môže, vlastne určite JE to dobré, no tiež ma zaujíma ako @afataga , prečo rebierko? :-)))
pacik
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)
tatranka
Veľmi pekne a chutne spracované jedlo.Hneď by som sadla za prestretý stôl.
evanaaa
Karé s kosťou asi nie je rebierko, mám dojem, ale bôčik s kosťou ním je.To sa dá overiť aj v receptoch, kde sa vždy pod rebierkom myslí ozaj rebierko-bôčik. Ale recept môže byť dobrý, ozaj som takú kombináciu neskúšala, dobré by boli aj rezne z krkovičky, nie sú tak suché ako karé, prípadne aj to karé by som zaliala trochu tou smotanou. Dá sa vyskúšať, pekné, len tak ďalej.
sneica
dakujeeem všetkým za pekné a mile kometáre,mám radosť že sa recept páči...a prečo je v recepte rebierko? je to presne preto:@pacik , dnes 11:37
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)...ešte raz vďaka...
fialka49
Naklepané rezne natriem na 2-3 hod. olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a odložím prikryté do chladničky. Niekedy ich nechám takto marinovať aj cez noc. Potom postupujem ďalej ako ty. (Nám doma síce cesnaková chuť neprekáža).
dorisa
Na budúce urobím mäsko takto, dík za recept.
modrykamen
Tento recept podľa mňa nemá chybu drahá Sneica. Taká mladá a varíš ako Boh. Rýchly recept, slovenský ( lebo zemiakové halušky, múka nie polohrubá, ale miešaná hrubá s hladkou, a nie parmezán, ale oštiepok). Takto varili moje staré mamy a teraz varím ja. Takéto jedlo by si ľudia dávali aj na salašoch ako minútku. No a potom zahryznúť dobrou jablkovo - orechovou štrúdľou. Jedlo pre kráľov.
grandma
Halušky so zemiakmi robím len s bryndzou a kyslou kapustou. K mäsu zásadne bez zemiakov - sú jemnejšie.
afataga
hm len neviem preco sa to vola rebierko, ale moze to byt dobre
medovnicek
veľmi zaujímavý receptík, musím vyskúšať, lebo halušky ako prílohu k takémuto mäsku som ešte neskúšala, ale to neznamená, že to nemôže byť skvelá kombinácia
altyn
Môže, vlastne určite JE to dobré, no tiež ma zaujíma ako @afataga , prečo rebierko? :-)))
pacik
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)
tatranka
Veľmi pekne a chutne spracované jedlo.Hneď by som sadla za prestretý stôl.
evanaaa
Karé s kosťou asi nie je rebierko, mám dojem, ale bôčik s kosťou ním je.To sa dá overiť aj v receptoch, kde sa vždy pod rebierkom myslí ozaj rebierko-bôčik. Ale recept môže byť dobrý, ozaj som takú kombináciu neskúšala, dobré by boli aj rezne z krkovičky, nie sú tak suché ako karé, prípadne aj to karé by som zaliala trochu tou smotanou. Dá sa vyskúšať, pekné, len tak ďalej.
sneica
dakujeeem všetkým za pekné a mile kometáre,mám radosť že sa recept páči...a prečo je v recepte rebierko? je to presne preto:@pacik , dnes 11:37
Lebo pôvodne to asi bolo kare s kosťou, no a to je známe aj pod menom "rebierko" :-)...ešte raz vďaka...
fialka49
Naklepané rezne natriem na 2-3 hod. olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a odložím prikryté do chladničky. Niekedy ich nechám takto marinovať aj cez noc. Potom postupujem ďalej ako ty. (Nám doma síce cesnaková chuť neprekáža).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia