Bravčová paštéta

zdenka1009 - fotkazdenka1009, 16. novembra 2011

Kedže,tu bola prosba na dobrú domácu paštétu,trocha som oprášila svoje kuchárske listy a tak Vám ponúkam môj recept na paštétu.

60 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg  na topenie
1 kg  surová
10 kusov celé
60g
dľa potreby




Postup

  1. 1

    Postup: Pečienku a slaninu pomelieme. Slaninu môžeme pomlieť aj dva krát. Paštéta bude jemnejšia. Pridáme soľ, korenie.Všetko spolu dobre premiešame. Necháme odležať do druhého dňa. Chute sa spoja. Na druhý deň pridáme vajcia, zas všetko premiešame a naplníme poháre. Potrebujeme 9 kusov 3dcl pohárov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 2 a pol hodiny. Robila som,odporúčam. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dorisa
Uložila som si recept, ďakujem(ak by som potrebovala)
sovka62
Mám podobný recept, ale vajec je tam až tridsať a namiesto soli rýchlosoľ. Kedysi sme ju používali, dnes už sme múdrejší a určite by som ju tam nedala.
Je to výborná paštéta, konzistenciou i farbou pripomína pečeňový syr, ktorý sa predáva obalený slaninou a alobalom. Pre tie mladšie, pripomína ten pečeňový syr, ktorý sa predával kedysi a bola to naozaj lahôdka. Dnešný som kúpila naposledy asi pred desiatimi rokmi, ale manžel, ktorý ho mal najradšej zo všetkých paštét, ma požiadal, aby som mu to viac nenosila, lebo je to také nechutné, že to nedokáže zjesť.
bambulka51
Tiež ju robievame doma,dobre vyzerá a aj chutí výborne...ďakujem za pripomenutie!
tetrisss
Ja mam podobny recept, ale pre tych co sa boja vajec, ja ich vobec nedavam, ale este do tohto mnozstva meliem obycajnu udenu slaninu surovu pol kila, nenechavam odstat, len poridne premiesam a plnim do poharov. Je to naozaj vyborna pasteta.
hubata
Recept je faj, ale nie je tam troška veľa slaniny? Pre @sovka 62 a staršie varecháčky: doteraz používam recept zo Života
tetrisss
No ak das menej slaniny, nebude to pasteta ale podoba lancmitu.
zdenka1009
Tento recept,som si vypýtala od kolegyne,ktorej rodičia chovali prasiatka...Vždy priniesla z domu kvalitné výrobky. Do receptu som nezasahovala lebo,nie som odborníčka na prípravu paštét.Výpek zo slaniny po sterilizácii,urobí v pohároch asi 1cm okruh. A potom už na každom zaleží čo s tým urobí.A ako sovka napísala neskutočne táto paštéta vonia a aj chutí.
evanaaa
Mám podobný recept na paštéčku, ktorú robia známi, a tiež som sa divila, že sa tam dáva tak veľa slaniny, myslela som, že sa zmýlili, keď mi dávali recept, teraz vidím, že nie.
Na tú " tehlovú" paštéku alias pečeňový syr sa aj aj pamätám, zmena prišla v rokoch, známych zmenou politickou - najprv zmizla z predaja a keď sa objavila, už to nebolo ono, jeden čas mala chuť, akoby do nej pomleli aj obličky, smrdela - prepáčte- močom, potom sa trochu ale len trošku polepšila, ale už to nie je ono. Nechápem, prečo sa mnohé dobré predrevolučné výrobky zmenili k horšiemu, čo bráni tomu, aby sa vyrábali v pôvodnej receptúre?
sladkacokolada
@zdenka1009 ty si chcela formičku na vykrajovanie koláčov, ktoré som robila (veterné mlyny) tvarohové. Ak máš zaujem , dnes som bola v Dubnici v predajni, kde som ju kupila a ešte ich majú, aj posielaju na dobierku. tu je telefon. čislo do ich predajne 0918505974
dajda
Podobný recept,ako môj ,len pridávam 2-3 cibule ,pohárik zavárenej kápie , p.p. feferony a teraz som pridala a trošku obvareného mäsa--lepšie sa melie
dodo46
Toto je najlepší recept na paštetu aký bol vymyslený. Robím ho dlhé roky a nemá konkurenciu vo svete paštét. Ja ho robím len z 500g bravčovej pečene a 500g surovej slaniny na topenie + 4 žltky+soľ+korenie a po zomletí mixujem po troche na mixéri. Je to pracné, ale paštéta je jemnejšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia