Likérové špice

scotland - fotkascotland, 20. novembra 2011
Likérové špice
Foto: scotland

Su super.

22
porcií

Suroviny

7 dkg
2 dkg
1 dkg
1 dcl
5 dkg
10 dkg
cca 22




Postup

  1. 1

    Múku,kakao,cukor a vodu zmiešame a dáme na 4 min povarit.Pri varení miešame,aby nám neprihorelo.Odstavíme a primiešame čokoládu,nalamanú na kocky.miešame až kym sa nerozpustí.Necháme vychladnut aj do druheho dna.do vychladnutého primiešame zmeknutú ceru,dobre vymiešame aby neboli hrudky.dame na chvilku do chladničky stuhnuť.zatial si pripravíme piškoty.piškoty natrieme čokoladovou polevou.na stuhnute piškoty,striekame špecialnou špičkou špice.nezabudnite si nechat hmotu aj na uzatvorenie špic.do špic naleje liker a uzatvorime plnkou,už ozdobnou spičkou.(zdobia sa torty s nou)

  2. 2

    plnka:ja,si robim,puding vanilkovy zmiesani s likerom,a zahusteni sušenim mliekom.kedže mam maleho syna,tak nedavam čisty liker.JA,SI ROBíM 2 DAVKY ABY ICH BOLO VYšE.s jednej dávky vynde tak 22 spicou,podla velkosti. ZABUDLA som,naplnene špice dame do chladničky a potom ich polejeme čokoladovou polevou,a znova do chladničky.

Diskusia k receptu

dorisa
Nedaju sa ti tie fotočky otočiť? nie je to ťažké, lepšie by vynikli obrázky. Aj špice mám rada, sú pekné.
vierik
Sú pekné a máme ich radi,ale ešte som ich doma nerobila.Pre istotu ukladám,jeden nikdy nevie :-)
scotland
dakujem pekne.neviem ako sa otáča fotka,už som nad tym rozmyšlala.ked na to pridem urcite ich otočim.
dorisa
Milá @scotland , ked pridávaš fotku, tak hneď pri výbere(pri vkladaní) fotky klikneš na pravé tlačítko myši a tam vyberieš - otočit v smere hodinových ručičiek, alebo proti smeru ...... tak len klikneš a je to otočené. Jasne, učíme sa stále, ja som tiež maturovala pri vkladaní zo začiatku. Teším sa na dalšie tvoje receptíkyy, sú super.
scotland
dakujem pekne za radu,len klikam na tlacitko a moznosti na upravu fotiek tam nemam.skusim toked budem vkladat fotky tak hned v albume ich otocit.dakujem za radu.....
nika60
To sú zákusky môjho muža určite vyskúšam
mamatata2
Sú perfektné, môj muž ich miluje. Ale hoci ho mám rada, asi by som si netrúfla ich urobiť, si ozaj šikovná.
aroooo
tak toto zbožňujem, pre istotu ukladám, len veľká chyba, nemám ten špeciálny špic na ich vytvorenie, kde sa dá nejaký lacnejší dostať, ty máš akú veľkosť špicu?
scotland
ahoj ahoj a dakujem.ja,som si ju kupila cez net na www.cukrarenske pomocky.sk stala 11eur mam tu 20 ten vacsi.ale robievaju to aj cez ozdobnu spicku,ja som to ale neskusala.raz som zainvestovala a mam to uz nastalo....
mariaklara
Porovnám s našimi, (robila a dávala ich sem moja dcéra), neviem to sem vložiť, pozri si ich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia