Pečená panenka s klobásovou plnkou

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 27. novembra 2011
Pečená panenka s klobásovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100-150 g




Postup

  1. 1

    Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, že mäso tlačíme do otvoru a panenkou hýbeme na jednu a druhú stranu, aby sa klobásového mäsa zmestilo čo najväčšie množstvo.

  2. 2

    Jemne osolíme a okoreníme, podlejeme vodou a domäkka upečieme.

  3. 3

    Podávame s chlebom, rôzne upravenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

marijanka712
Dik za rp práve mám v mrazničke kúsok panenky a rozmýšla so čo z nej urobiť či nejaké medajlonky , ale toto je výborný nápad ukladám si ho
abdul
Zvyknem robiť na zabíjačke. Kapsu vyrobím veľkou varechou . Len toho klobásového mäsa dávam viac, skoro do prasknutia.
bojar
robievam to pri zabíjačke, a to preto, že plnená panenka sa musí zabaliť do "plachtičky" - jemná blana získaná prasaťa. Potom sa panenka tak nespečie a udrží šťavu. Po upečení sa plachtička odstráni




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia