Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balenie
0,5 kg
1 ks
1 ks
3 ks
150-200 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s vajcom a vanilkovým cukrom, pridáme postrúhané jablká a mleté orechy, cukor, škoricu a citrónovú kôru. Vymiešame do hladnej hmoty.

  2. 2

    Plnkou potrieme rozvaľkané cesto tak, aby končila 1 cm od okraja. Cesto opatrne zvinieme, kraje potrieme rozšľahaným vajcom a pevne ich spojíme. Prenesieme ho na jemne vymastený plech.

  3. 3

    Závin potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia