Veľmi chutný rodinný koláč .

8
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

40 dkg
1 ks
štipka
1 ks
20 dkg
2 ks na sneh
2-3 ks
z 1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: 40dkg hladkej múky,1 smetol, trochu soli , 1 vajce 40 dkg rozdeliť na 20a 20 dkg 20 dkg rozdeliť so smetolom , 20 dkg s jedným vajcom , štipkov soli a kávovou lyžičkou octu. To smetolové vymiešať a rozdeliť na 3 kusy. Cesto s vajcom rozvaľkať a postupne na rozvaľkané cesto dávať 1 kôpku rozvaľkaného cesta a Dokopy s druhou časťou cesta dohromady. Krém: 20dkg Kryštálového cukru , 2 bielka , 2-3 pečené jablká v rúre , očistené od jadier a kože, Trocha kôry z citróna podľa chuti. Dať všetko do kopy a trepať nad parou kým nezhustne . Potom za tepla plniť do u pečených kornútkov a na koniec posypať práškovým cukrom .

Diskusia k receptu

tetrisss
Trochu si to nezrozumitelne napisal(a/, zrejme to je listkove cesto a z toho treba upiest nejako kornuty, ako? na forme alebo kde?
vierik
Nemusí to byť zlé,ale mám z toho miš maš :-)
marcy
haboše som jedávala pred mnohými rokmi pravidelne v mliečnom bare :)) spodný plát lístkového cesta vcelku,vtchný pred upečením narezaný na štvorce.Do stredu išla bielková plnka ,bol to veľmi vysoký,sladký koláčik,po ktorom som na sladké nemala dlho chuť :))) nedávno sme boli v Prešove,dala som si ho s radosťou a spomínaním na študácke časy s Elánom,ktorý nám koncertoval ešte vo vojenských uniformách hi,hi...
tetuska
môže byť dobrý, viem piecť, ale tomu návodu nerozumiem, lepšie by bolo keby bol fotorecept alebo návod napísaný po lopate...
mirabela
aj ja som trochu v pomykove no cesto si bud vyhladam,alebo nahradim listkovym.Ja som haboše ešte neskušala,no to len preto,že mne tie s presladenou cukrovou penou vobec nechutili,bolo to prišerne sladké.Vždy som porovnavala s Habošmi mojej starej mami,ktoré chutili vynikajúco,vôbec nie presladene a pamätám si dodnes ich jablčkovú prichuť.Pytala som sa ,kto piekol Haboše na plnku s jablčok ,no bez úspechu.až teraz som objavila tento receptík ,velmi ma milo potešil hlavne kôli skvelej plnke,ktorú vedela len stara mama.Velmi pekne dakujem,a tieto vianoce vyskušam!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia