Medovníky fotorecept

liviar - bez fotkyliviar, 11. decembra 2011
Medovníky (fotorecept)
Foto: liviar

Tieto medovníky vlani piekli v relácii Kamily Magálovej a sľubovali, že sú hneď a ostanú stále mäkké, tak som ich vyskúšala a je to Zobraziť celý popisTieto medovníky vlani piekli v relácii Kamily Magálovej a sľubovali, že sú hneď a ostanú stále mäkké, tak som ich vyskúšala a je to naozaj tak. Čo sa týka zdobenia, toto sú moje premiérové zdobené medovníky, doteraz som ich len piekla, ale nezdobila. Do zdobenia ste ma nakopli milé dámy vašimi krásnymi medovníkmi. Viem, že tieto moje sa im nevyrovnajú ani zďaleka, ale ja som na seba strááášne hrdá a odteraz budem aj ozdobovať, aj keď k tým vašim, no, možno za pár rokov vás dobehnem.

10 minút
na 175 °C

Suroviny

160 g
160 g
120 g
500 g
1 KL
1 KL
2 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Med, cukor a heru necháme zovrieť.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku zmiešame so sódou bicarbonou a škoricou.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme trošku vychadnutú medovú zmes a zamiešame.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do nie úplne vychladnutej masy pridáme vajíčka.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme ho odpočívať aspoň 2 hodiny.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ho vyvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút pri teplote 175 °C. Po upečení ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka. A tu sú už upečené a neozdobené.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ešte pridám môj úplne prvý výtvor, za ich výrobu vďačím varecháčkam. A dúfam, že sa na mňa nenahnevá Akeber, ale dovolila som si ukradnúť jej recept na perníkovú chalúpku a aj perníkovú chalúpku. ale tej tvojej sa to vôbec nevyrovná. http://varecha.pravda.sk/recepty/pernikova-chalupka-fotorecept/22162-recept.html Akeber, prepáč.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a takto sme sa vytešovali.

    Medovníky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
perníčky nepečiem ....a neviem prečo, máš ich krásne, pomocníčku tiež.
3sandra3
Je vidno, že Bibianka je v kuchyni ako doma. To teda máš dobrú pomocníčku. A medovníčky sú krásne. Však sú hneď krajšie, keď sú zdobené bielou penou, sú ako zasnežené. Ja som tento rok tiež prvýkrát zdobila bielkovou penou. A hneď to inak vyzerá, tak sviatočne.
liviar
Ďakujem, no veď som sa s nimi aj nadrela. @3sandra3 aj ja tento rok prvýkrát, ale už určite nie posledný. Keby som vedela, že je to taký relax na duši, tak sa do toho pustím už skôr. Aj keď ruka bola stŕpnutá jedna radosť.
anina43
krásne medovníčky aj chalúpka , zlatučká pomocníčka, chválim tvoje dielka aj pekný fotopostup
janger
Mozes byt pravom hrda, su velmi pekne. Aj ta chalupka s konikmi.
baskaba
Vianocna pesnicka v radiu a zacala mi vianocna nalada :)
Cesto si nechala odstat ken tak v kuchyni alebo v chladnicke? Dakujem :)
basky
Ahojko medovnicky vyzeraju skvele ;) Ja som sa rozhodla prvy krat sama tuto dobrotu upiect, samozrejme podla tvojho receptu ;) ale mam otazocku- cesto mam nechat odstat v chladnicke alebo nie ? :) dakujem
vladushka
Zdravim, toto boli prve medovniky ktore som piekla a su naozaj super. Makke hned, a na druhy den este lepsie. Kazdemu velmi chutia, takze aby nam zostalo nieco aj na Vianoce, musim dnes urobit davku navyse :) Cesto som nechala odlezat cez noc a potierala som ich az po upeceni a su krasne leskle.
maya2912
...taaak a prave som dala do rury posledny plech, su uzasne, vynikajuce, chutne, proste bajecne :) super receptik, dakujem a prajem stastne a vesele...
jozidor46
ja to robim (kolač) uplne sám a mam 12 rokov podarlilo sa mi to a pre moju mamu to bolo super prekvapko
mimoza
tieto som robila cez Vianoce a boli vynikajúce! každý si pýtal recept :)
cilinka
Super recept, medovníky výborné, už mi deti zjedli pol dávky :-).
daskaa12
Ja som si na svoje prvé medovníky vybrala práve tento recept, ale mám jeden problém, to cesto mám stále riedke a neviem ako ho spracovať alebo čo mi pomôže aby trochu zhustlo a dalo sa vaľkať?
janulka08
dakujem za super recept, medovniky su extra jedle , musim este cesto zamiesit na dalsie :)
amela35
Výborné,s cestom sa dobre robilo,ja so dala pol lyžičky škorice a pol lyžičky perníkového korenia a lyžičku kakaa,lebo to máme radi a sú fantastické,Ďakujem za receptík
rozi
Ahojte robim svoje prve perniky, ale chcela by som sa opytat ci to cesto ma byt take lepkave ked sa dava do chladnicky alebo som niekde urobila chybu... isla som podla receptu ale to cesto bolo lepkave na prsty, pridala som trochu viac muky ale stale lepi .... je to cesto cele zle alebo sa to da zachranit ? Stuhne po 2 hod. v chladnicke ?
wenna
su fakt super, prave sme ich s detmi robili...
yulien
Ďakujem za recept. Dnes som vyskúšala, medovníčky sú mäkké a chutné :)
Cesto bolo najprv trochu lepivé, tak som ešte prisypala trochu múky. Taktiež som okrem škorice pridala aj nejaké to perníkové korenie a mleté klinčeky (sú predsa Vianoce). A nabudúce asi dám trochu menej cukru :) inak super, odporúčam.
fialka1
tento rok som robila svoje prvé medovníky a podla tohoto receptu, sú vyborné mäkké a na budúci rok určite budem robiť znova.Len namiesto sody bikarbony som dala kypriaci prášok :)
martinad
Sú fantastické...dobre sa pracuje s cestom, sú mäkké a chutili celej rodine :-)
eevapa
Mám podobný recept a naozaj sú mäkké od prvého dňa,,,škoda,že som nezohnala cukor kryštál hrubozrnny,, mám dojem, že taký sa už nevyrába
jahmanka
Nikde tu nevidím, že cca koľko perníčkov vyjde z tejto dávky..neviem, že či len tá plná misa pekných perníkov, alebo aj tá podarená chalúpka :) Lebo ak by vyšlo z toho aj aj, tak mne bohato stačí urobiť recept z polovičnej dávky..ďakujem za odpoveď :)
bejusicek
su uplne skvele vonaju neskutocne :-) super recept... roky som robievala podla knihy Recepty zo zivota ale tieto su omnoho lepsie :-)
kamilko
Medovníčky sú úžasné, mäkké, vôbec sa neroztekajú pri pečení...ďakujem za recept
259tomy
práve sa pečú.. treba ich dať na plech také tenšie, lebo oni nakysnu do vysky v rure cca o 50% svojej vysky a viac a su super, neroztekaju sa, krasne drzia tvar, akurat odporucam dat pernikove korenie aby krajsie vonali, alebo aníz a take tie aromaticke koreninky :)
rosemari
ked nemôžem dat med môžem nahradit bio trstinovou melasou alebo med je tu na 100% zapotrebi??
luss44
@rosemari ja som včera skúsila vymeniť med za trstinovú melasu a vyšli dobre, sú síce menej sladké ale tvarovo aj chuťovo fajn. Mám trochu iný rcp ako tento, ale myslím že by to nemalo vadiť. Ide len o tú náhradu medu melasou. Dala som jej trochu menej ako dávam bežne medu, nevedela som čo to urobí s chuťou, predsa len melasa má špecifickú chuť.
rosemari
luss44 dakujem tak skusim a ano melasa ma specificku chut len som v Čechach a zabudla som si doniest med a melasu tu mam stale zo sebou tak či mozem a ked budu menej sladke nevadi dieta si odvykne az od moc sladkych veci :-)
senci
určite vyskúšam, vyhovuje mi, že tam nie je perníkové korenie.
beky
práve sa pečú :) už robím podľa tohto receptu 3. rok po sebe a nedám naň dopustiť. ďakujem! :) sú mäkké hneď a aj dlllho dlho vydržia také
borman
supert recept, najlepsie medovniky na svete ;)
orasm
Parádny recept, medovníky sú mäkučké od upečenia a sú lahodné. Vďaka za super recept ;-)
sedlacka
Napiekla som medovníky podľa tohto receptu a sú výborné! Zamenila som lyžičku škorice za lyžičku perníkového korenia. S cestom sa pracuje ľahko. Ozaj si treba dávať pozor na hrúbku vykrajovaných medovníkov, lebo pri pečení krásne narastú. Vďaka za recept.
astor
@Tacianka (11.12.2017 19:18)

Ešte že tam je ta hera, ináč by to nebol najlepší recept na medovníky.
danila
som sklamaná, v recepte chýba perníkové korenie, tieto medovníky chutia skôr ako škoricové koláčiky bohužiaľ :-(
powerwolf
Vyborne medovniky, podla tohto recepctu peciem uz niekolko rokov.
diamontko
Dobrý večer, môžem sa spýtať, prečo sa potieraju vajcom pred pečením a potom znova po pečení vajcom s mliekom? Nestačí len hned po vytiahnutí z rury? Nevidím v tom zmysel totiž 🙈🙈 cesto už mám zarobené, už sa chaldi,, zajtra pečiem, veľmi sa teším ❤️🎄
kuchtikovamamka
Dnes som vyskúšala tento recept a je fakt skvelý. Menila som len to, že miesto škorice som pridala celé balenie perníkového korenia, keďže máme radi korenistejšie medovníky. S cestom sa pracovalo výborne, takmer ho nebolo treba múčiť pri vaľkaní. Výborný recept, ďakujem!
lenka36
Medovníčky som robila podľa vášho receptu a sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia