Nutelové kocky

nikuskab - bez fotkynikuskab, 14. decembra 2011

Tento receptík mám od mojej svokry a celkom úspešne sa šíri po mojich priateloch a známych

Suroviny

80 g
3
2 čajové lyžice
120 g
2 polievkové lyžice
600 ml
200 g
100 g
90 g
150 g




Postup

  1. 1

    KORPUS: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Cesto rozotrieme na menší, vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.

  2. 2

    PLNKA: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme Nutellu, vymiešané maslo s cukrom a spolu vyšľaháme. Nutela nemusí byť 200 g ale podľa chuti.

  3. 3

    Polovičnú časť plnky natrieme na vychladnuté cesto. Na plnku uložíme BeBe keksy, ktoré namáčame do tuzemského rumu. Na keksy natrieme zostávajúcu časť plnky.

  4. 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu a zľahka premiešame. Vyšľahanú smotanu rovnomerne rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín stuhnúť do chladničky. PS: ja robievm klasickú práškovú šľahačku Dr. Oetker - bez stužovača. A tiež čokoládu nevmiešavam do nej ale len posypem vrch zákusku. Dobrú chuť :o)

Diskusia k receptu

zuzana78
moze byt super..,ale v surovinach chyba smotana na slahanie..
evanaaa
Určite je super. Použila by som nie Zlatý klas ale čokol. puding Dolcela, bola by bohatšia tá chuť. Zl. klas má tuším 40 g, to znamená že ho treba dať niečo vyše dvoch sáčkov?
nikuskab
toto je original recept ktory mi dala svokra. ale ja som si krem upravila na dve vrecka ZK...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia