Cviklový elixír na odľahčenie fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 1. januára 2012

Tento nápoj som zámerne zaradila teraz po týchto hodách sa každému zíde trocha ten traviaci trakt odľahčiť zbaviť sa nadbytočných škodlivých látok v tele Zobraziť celý popisTento nápoj som zámerne zaradila teraz po týchto hodách sa každému zíde trocha ten traviaci trakt odľahčiť zbaviť sa nadbytočných škodlivých látok v tele a celkove ten organizmus povzbudiť do nového roku , vyčistiť a uvolniť.Nevyžaduje si dlhú prípravu a hlavne da sa urobiť na dva dni .Čo je dôležité ked to má zabrať, musíte to piť aspon 1 mesiac ja som už po týždni cítila uľavu , odpuchli mi ruky, upravila sa stolica a čo je hlavne je to podpora ciev a srdcovocievneho systému.

Suroviny

1 ks stredne veľká
1 ks
1/2
1l chladná




Postup

  1. 1

    cviklu surovú , jablko očistiť a pokrájať na drobné kusky a dať do mixera , vyžmýkať šťavu s pol citrona a cca 300 ml vody rozmixovať a potom pridať zbytok vody a ešte premixovať. Poznámka:- ked je jablko zdravé aj šupka zvyknem umyť aj so šupkou pokrájať, ešte tým ktorým to nebude chutiť môžu pridať zo začiatku jednu čajovú lyžičku medu a postupne z nej upustiť táto dávka mi vystačuje na dva dni pre dvoch .

    Cviklový elixír na odľahčenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    doplniť vodou ja dávam vodu z Brity , alebo studenú prevarenú vodu.

    Cviklový elixír na odľahčenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piť na lačno 2-3 dcl denne ja pijem aj viac mne to chutí, zo začiatku som to chcela precediť , ale ani najhustešom sitku nič neostalo tak sa to rozmixuje. Prajem Vám , aby sa vám po tomto nápoji tak odlahčilo ako mne. Som nadmieru spokojná po troch mesiacoch som si urobila asi 10 dnovu pauza a zasa pokračujem. Kto má problémy s opuchmi rúk ako som mala ja, tak mu to pomôže . Kto to vyskúša a bude mať pozitívne reakcie na svojom organizme nech sa s nami podelí v komentároch.

Diskusia k receptu

frezia68
Cviklu s mrkvou a jablkom odšťavujem síce nepravidelne a šťavy striedam,ale asi vyskúšam Tvoj recept :-)
dorisa
Šťavy milujem,len keby sa nemuselo všetko potom umývať.
sovka62
Ukladám a vyskúšam, už máme za sebou tri kúry s cesnakovo-citrónovým zázrakom, teraz budeme skúšať toto, len mám obavy aby som nebola až taká zdravá, že ma storočnú budú musieť zastreliť, aby sa ma konečne zbavili :))))))))
marijanka712
@sovka62 to mi stale hovorí manžel , že s mojími kurami sa dožije 150 rokov a ked sa ho bude niekto chcieť zbaviť, že ho bude musieť odstrliť. Ja som tiež podstupila cesnakovú kúru , ale bohužial len jednu mne to podráždilo žalúdok som starý vredár a nie vhodnú dobu som si to naordinovala akurát na jeseň , lae tento rp mi neškodí ten môžem piť stále... dik za komentáriky
frezia68
No dievčatá,pokiaľ ste zárobkovo činné,nič proti tomu.Ale dôchodok tak dlho poberať?Veď štát skrachuje :-)))
hubata
Ako som už kdesi napísala: do receptov nám nakúka špiceľ z vlády aby zistil ako to že slovenský národ prežil všetky doterajšie reformy. A toto je jeden z tých receptov - takže rýchlo opísať a skryť aby sme neplatili ešte aj daň z cvikly, mrkvy, hokaida, kapusty....... lebo si vraj žijeme nad pomery.
frezia68
@hubat á:to len predseda SAS má akési skreslené informácie,chodí vôbec medzi ľud obyčajný?Ale ten recept mu nepatrí,nech papá kačky,husi......:-)
marianne69
mnam,taketo stavy zboznujem,celu cvilku som minula v cviklovom salate od Misky,ale toto je v poradi,dakujem
zinnajdha
veľmi dobré sú všetky nápady. Urodilo sa nám veľa cvikly a je dobre sladká. Už som si myslela, že ju nestihneme skonzumovať(...mohlo by sa stať, že od nás bude vláda pýtať "desiatky" z cvikly).
marijanka712
@zinnajdha aj ja som zo začiatku konzumovala cviklu ,ktorú som si sama vypestovala ale už je po zásobách tak som musela siahnuť po marketových cviklách robila som si aj šalát- mrkva , jablko 3ks a 1 ks cvikla, olivový olej , citronova šťava nechať odstáť asi 2 hod. a konzumovať ,je to výborná pochúťka.Môže sa použiť aj jogurt biely.
marikafil
Môžeme vyskúšať, už naozaj potrebujeme odľahčiť. Ale, @marijanka712 - nebojíš sa dávať poháre s týmto džúsom na taký krásny obrus? Ja by som sa veru bála...
leninkq
napíšem podobný": 1.-kg civikla, mrkva, petržel, zeler, cibula, 6 STRUčKOV CESNAK, soľ, 2OO gr cukor, zaliať teplou vodou, 2-3 dní stáť, precediť _ zeleninu vyhodiť_má podobné účinky a je menej pracný
betka11
"dievčatá" varecháčky samé zdravé veci ale ako na Nový rok tak po celý rok, skúšame, pijeme, papáme a stravujeme sa zdravo veď Slováci majú tuhý koreň nie. Všetko dobré do Nového roka prejem všetkým milým luďom a nech nám to zdravo varí - pečie.
evanaaa
Je lepšie rozmixovať, alebo odšťaviť v odšťavovači? Ale asi to prvé, lebo tam ide všetko, kým v druhom prípade zostáva odpad - dreň- a to je škoda, ak sa nevyužije. Ja som si len raz odšťavila cviklu, mala takú zemitú chuť, takže je lepšie ju kombinovať s niečím, ale mala by sa piť hneď, kým je čerstvá, neodkladať, ako som čítala niekde. Mala by som sa k tomu vrátiť znova.
evanaaa
@Sovka , si ma rorzosmiala, nemaj obavy, nebude treba strielať, treba striedať a bude to v poriadku.
@Hubata , nemaj strach, nedáme si nakúkať do okien a pozrieme sa po všetkých plošticiach špicľovských, beda im!
marijanka712
každý si m ôže prispôsobiť svojim chutiam, nám to chutí takti skúšala som k tomu pridať aj mrkvu nie je to zlé , ale bez nej je to lepšie. Mne to mixovanie nevadí a všetko sa skonzumuje ,Vyskúšajte dievčatá a komu čo chutí nech si tak pripravuje ale hlavne nech ju konzumuje je to velmi zdravé.
tangarinka
super.....takúto si kupujem a pijem každeé ráno......véééélmi zdravá :)
chapona
@leninkq , možno som menej chápavá, ale nemohla by si mi upresniť ten Tvoj rct? tie ingrediencie si mlela, mixovala alebo odšťavila? petržlen, zeler..atď, je po 1 ks? chcem vyskúšať aj Tvoj rct aj od @marijanka712 , cvikľu mám veľmi rada, práve som dojedla môj obľúbený cvikľový šalát: cvikľa varená strúhaná, oliv.olej, syr fera, mrkva+hrášok, strúhané kyslé uhorky:))
marijanka712
@chapona neviem čo si svojim komentárom myslela, lebo ja petržlen ,zeler ... atd v postupe nemám chápem, že to sem nepatrí . v elixíre sa mixuje surova cvikla, jablko a pridáva citr. šťava a voda , prosim ta ked ti niečo nie je jasne rada odpoviem. Snaž to dať tam kde smeruješ otázkou , myslím si,že to tu nepatrí.
tykadielko
musím pochváliť receptík....zdravučký...ja si zvykám robiť buď čistú cviklovú šťavu alebo pridám mrkvu a spomínané jabĺčko...cviklovú šťavu je dobré riediť,lebo môže spôsobiť aj tráviace problémy....takže efekt môže byť opačný....zriedila si to super,tak sa to má...šikula:D
moli
Cviklu používa aj ja často, robievame so synčekom aj cviklovo jablkovo mrkvovú šťavišku, no tento váš koktail zdravého tela si budem robiť od teraz pravidelne!!! Ďakujem! :o)
marianna76
Tak fajn, ja som vedela, prečo mám kúpiť viac balíčkov cvikle.... ďakujem za recept, určite spravím. Ja len trochu nastrúham repu a vymačkám šťavu .... ale takto vyzerá lepšie a aj viacej toho je.
marijanka712
@marianna76 spotrebuješ celú cviklu nemáš odpad ako pri odšťavovaní ja som už závislá od cvikli neviem si predstaviť , že by som ju denne nepila. A hlaven dobre sa cítim prvý krát po rokoch necítim príchod jari nemám jarnú únavu.
marianna76
Idem na to, vodu som si už prevarila a cviklu kúpila.... Sa teším, že mi bude fajn.... ďakujem
dadajka
urobila som a je to mnamkove, zabudla som vsak riesit vodou a po par hltoch mi ostalo akosi mdlo, je to mozne?! ... vtedy som sa zbadala a nevypila som cele 2 dcl
zdensk
mne cvikla vadí ešte od škôlky a školy, kedy nás ju nútili jesť, dodnes som ju nezvládala v žiadnej forme (niekedy mi už aj pohľad na ňu žalúdok a čuchové bunky obracal:) ale vzhľadom na jej prínosy som sa odhodlala vyskúšať ju ešte posledný raz v tejto surovej a rozmixovanej forme a na moje počudovanie je fakt výborná, veľmi chválim autorku receptu
micanela
@zdensk - ja som tiez mala cviklu zafixovanu ako hnus zo skolskej jedalne, potom som sa odhodlala spravit polievku a bola vynikajuca
zdensk
polievku na spôsob boršču? vidíš, to mi ani nenapadlo, že do boršču ide cvikla a ten mám veľmi rada
alebo máš aj iný recept? pridaj
rea1
rozosmial ma komentár od @evanaa pre @sovku : ... netreba strieľať, treba striedať... lebo ma napadlo: jeden deň prudko zdravý zeleninový nápoj, na druhý deň vepřo- knedlo- zelo. :-)))
cviklu mám rada v akejkoľvek forme, jem ju dokonca surovú nastrúhanú na plátky a s bielym jogurtom, odšťavujem si ju len samotnú a boršč u nás len tak fičí, takže tento tvoj nápoj rozhodne vyskúšam, a to ešte dnes, aby som videla, ako zapôsobí na moje útroby. aby cez týždeň neovplyvnil nevhodne pracovnú dochádzku. :-)))))
majkahra
Cvikla a citrony kupene a voda tecie. Dik za recept idem na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia