Hostelové gule

Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009
Hostelové gule
Foto: Pravda archív
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
0,5 l
2 ks
1 PL
1 ks
150 g
300 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , cibuľu orestujeme so slaninou, všetko premiešame. Zmesou zalejeme pokrájané žemle.

  2. 2

    Pomelieme mäso a vytvarujeme na malé guľky. Mäso obalíme cestom z pripravenej zmesi. Zabalené mäsové guľky 15 min. varíme na pare.

  3. 3

    Ako prílohu pripravíme udusenú kyslú kapustu, pridáme cukor (skaramelizovaný dodá kapuste lepšiu chuť). Jedlo ozdobíme viedenskou cibuľou – kolieska cibule obalené v múke opražíme na oleji.

Diskusia k receptu

kata50
Určite urobím, keď sa trochu ochladí... Ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia