Včielka

petka33 - bez fotkypetka33, 20. februára 2012

Tento recept mam od mojej skvelej svokrusky a je vyborny a u nas sa ihned zje.

Suroviny

500 kg
150 g
100 g
1 lyžička
1 + žĺtok
100 g
1  lyžička
5  lyžíc
orechová masa:
300 g
100 g
120 g
2  PL
plnka:
2
1/2  l
1
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    cesto vypracujeme zo surovín a rozdelíme na 3 časti. dva pláty budú obyčajné a na tretí natrieme orechovú masu ešte teplú a pečieme.

  2. 2

    orechová masa: V hrnci roztopíme maslo, pridáme med, cukor, orechy.Chvíľu povaríme a odstavíme. ja si ju robím ako prvú, aby trošku vychladla a potom ju dám na plát. keby bola studená stačí prihriať, nič sa nestane.

  3. 3

    plnka: klasický puding a do vychladnutého maslo.

  4. 4

    prvý obyčajný plát na to plnka, prikryjeme druhým obyčajným plátom na to plnka a prikryjeme tretím plátom s orechovou masou. nepotrebujeme žiadne polevy, kedže máme krásny orechový plát navrchu.

Diskusia k receptu

pivonka
Práve dnes mi na internete prišiel tento recept ale iba s dvomi plátmi a menšími odchýlkami. Tvoj si zakladám, orechy mám veľmi rada a mám ešte skúsenosť, že keď sa pečú na vrchu, tak sú krásne chrumkavé.
petka33
ide tam 500g múky, a pláty nebudú tenké ani hrubé, také akurát. Ked mám orechy, tak ho vždy urobím, takže mám s ním skúsenosti.
petka33
originál je trošku iný: dva pláty sú zlepené lekvárom, na to plnka a orechový plát, lenže mne sa zdalo veľa plnky, tak som si to prispôsobila.
torticka
Podobný recept mám aj ja. Plát s orechmi sa má piecť na opačne strane plechu. Suseda tak spravila, ale potom sa nemohla dočistiť rúry, čo sa tak roztiekol. Ja to pečiem normálne. Je to fakt skvelý zákusok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia