Perkelt z teľacieho mäsa

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 26. februára 2012
Perkelt z teľacieho mäsa
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
25 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 ks, väčšia
60 g
1 KL
20 g, alebo kukuričný škrob
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, pokrájané mäso vložíme do vriacej vody a hneď ho pomocou sitka vyberieme, pokvapkáme octom a pridáme k cibuli. Osolíme, poprášime červenou paprikou a dusíme.

  2. 2

    Podľa potreby podlievame vývarom a dusíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. V šľahačkovej smotane rozhabarkujeme múku alebo kukuričný škrob a perkelt zahustíme. Podávame s domácimi zemiakovými haluškami a zdobíme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

evka1993
asi blba otazka ale aku ma funkciu to ze maso dam do vriacej vody a ptm hned vyberiem? preco je to tak? a preco pokvapkat octom? :D Dakujem za odpoved :D Inac vyzera to velmi dobre uvazujem ze to vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia