Pečeňová paštéta

nadasky - fotkanadasky, 28. februára 2012
Pečeňová paštéta
Foto: nadasky

Túto paštétu sme robili vždy na zabíjačku u mojej svokry.Dávam ju do plechoviek,mám aj mašinu na zatváranie.

40
porcií
2,5 minút
príprava
90 minút
na 95 °C

Suroviny

2kg kg
4kg kg
2dcl dcl
2 dcl
15 ks




Postup

  1. 1

    slaninu aj s kožou uvaríme asi 1,5 hod.

    Pečeňová paštéta - obrázok 1
  2. 2

    surovú pečen spolu uvarenou slaninou pomelieme na jemno 2až3 x premlieť,môžete použit po zomletí aj ponorný mixér

    Pečeňová paštéta - obrázok 2
  3. 3

    pridáme všetky špécie podľa chuti /nikdy nedávam cesnak/ všetko dôkladne premiešať, dať do konzerv alebo pohárov a variť 2 hod. od zovretia. po uvarený dat hned do studenej vody chladnúť

    Pečeňová paštéta - obrázok 3
  4. 4

    ...a samotné zatváranie...

    Pečeňová paštéta - obrázok 4

Diskusia k receptu

sona67
ďakujem za nový recept, ja mám trocha iný, ale ukladám a vyskúšam
abdul
Podobnú pochúťku sme robievali. Plechoviek mám ešte za krabicu, len svine chýbajú.
1x bembo
rea1
slaninu uvaris aj s kozou a potom ju aj s kozou pomelies? pytam sa preto, lebo mam tento isty recept, robievam pastiku do skla, dokonca sa ma tiez 2 hodiny varit ale v recepte je napisane iba "slanina", nikde sa koza nespomina, tak davam bez koze. ma tam dajaky zvlast vyznam?
tinca
ja by som posledné foto vymenila za úvodné, čiže chceme vidieť paštétu a nie prázdne plechovky, čo povieš?
nadasky
Ako vieš tak kože vytvoria pojivo ,tak preto .
torticka
Ja som to dávala do flaštičiek od horčice a potom zavarila, len si nespomeniem koľko som to varila.
sovka62
Ty sa máš, máš svokru, sviňu, mašinu.... Ja by som si za domácu paštétu dala koleno vŕtať, pár razy som spravila do pohárov, ale nie je to ono, na vrchu sa vytvorí zvetraná vrstva zmenenej farby aj chuti.
nadasky
Pozdravujem Sovka 62, žiadny problém ,kúpiť plochovice v Novom Meste nad Váhom priamo vo fabrike,materiál na paštetu a ked pôjdem do Trnavy Vy si to pripravíte a já Vám ich zavriem,pochádzam so Špačiniec a manželka S Chtelnice, dosť často tam chodíme.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
to by som si hned dala!!!!!!!!!!!!!!!!!mnaaaam!!!!!!
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@nadasky ,mam rada domacu kuchynu,este ked som bola mala tak mamina nosievala tuto pasteku od kamaratky zo zabijacky z Boroviec.vidim,ze ste z Prievidze tam mam tetu.a kde chodievate na dovolenku?pekny pozdrav
nadasky
Ďakujem za odpoved.Čhorvatsko sme prešli od Dubrovníkacez Korčulu,Vodice 4x tam mame znameho ,Krk. Na isrii Pula,Opatija a teraz chceme na tu Vašu stranu Umag,Poreč. Na jar chodíme na poznávacie zájazdy a koncom leta alebo začiatkom leta do Chorvatska prajem pekný den.
milamila
Ďakujem p. Nadaský za výborný recept na paštétu, robila som už podobnú ale pridávala sa tam aj podusená cibuľa, vo Vašom recepte som ju nenašla, píšete,že nikdy nepridávam cesnak, narobilo by to v tej paštéte problém? Inak sme rodáci ja pochádzam z Trnavy a dokoca mám v Špačinciach sestru, ktorá tam býva a rodinu Nádaského Ruda, ktorý má manželku Vierku z Bohdanoviec. Pozdravujem celú rodinku.
nadasky
Dobrý den pani milamila. Cibuľa môže začať chytať skazu aj ked je podusená tak aj cesnak.Pokial by sa to dávalo do mraziaka ako jaternička tak je to vporiadku. Ale paštétu skladujeme v špajze alebo v chladničke preto sa tam nedava. ale ak robime paštetu na rýchle zjedenie tak môže sa daat cibula, pozdravom a pekný den.
hubata
Kráásna domáca pašteka.
Pamätám tiež ako sa takýmito podobnými domácimi mašinami zavárala nielen pašteka, ale aj mäso, tlačenka, párky, salámy a robili malinovky. Môj muž mi urobil mlynček na rezance. Kto mal doma takého šikovného manžela od železa ako p. Nadasky tak mal doma všetko.
rulik
nie si Ty profík? s takým prístrojom to je asi hračka, pekný receptík
kimlo
Stastny to clovek co vlastni takuto masinku...pasteta je urcite super, ja robim zatial len do sklenych pojarikov... 5*
nadasky
Zdravím Ta kimlo, už si neviem ani predstaviť že by som ju nemal.Všetko dobré.
kimlo
Ked pojdem okolo, nejaku tu plechovku kupim na kostovku.. ;-)
nadasky
Nepredám,s radosťou dám na ochutnávku, luncheon meat,klobasková zmes ,bôčiková paštéka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia