Zabaglione - žĺtková pena

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 2. marca 2012
Zabaglione - žĺtková pena
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

8 ks
4 PL
4 PL napr. Marsala
300 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s cukrom a vínom na hustý krém.

  2. 2

    Ovocie rozložíme do pohárikov a môžeme podávať teplé aj studené.

Diskusia k receptu

evas13
Podobá sa to na šodó, ale idú tam celé vajcia, 0,5 l vína a mieša sa to vo vodnom kúpeli. Pije sa to a je to veľmi dobré. :)
evanaaa
Šodó mmama robievala s piškótami, ale nie často, u nás sa nepilo, tak víno bolo len ak nám niekto náhodou dal. Ale bolo to dobré, takisto ako aj vtáčie mlieko.
kuchticka
@evas , sodo sa pripravuje v Cesku na polievanie tzv. dukatovych buchticiek. Neviem, ci sa na Slovensku tento recept robi.
evas13
@kuchticka šodo sa pripravovalo raz za čas po vykonanej celodennej praci a potom v domácej pohode sa to cuckalo. Veľa nie, bolo to veľmi opojné a omamné. Spalo sa ako v raji a človek necítil únavu, alebo pri rodinnej oslave, keď sme boli všetci doma. Dukátové buchtičky sme jedli s pudingom.
babidka
@astheart , myslim ze pan Artz pozna aj ine verzie zabaglione ale rozhodol sa pre tuto , ktora je pravdepodobne najblizsie k povodnemu receptu .....ktory asi ani nikto v originali nepozna :-))))) Ved sa podavalo vraj este na dvore Katariny Medicejskej .