Prekladané zemiaky tzv. francúzske

afataga - fotkaafataga, 3. marca 2012
Prekladané zemiaky tzv. francúzske
Foto: afataga

Myslím, že netreba dopodrobna rozpisovať tento rcp., každý má svoj obľúbený, skôr to sem dávam kvôli tomu, čím to zalievam. Do jedla nedávam cibuľu, Zobraziť celý popisMyslím, že netreba dopodrobna rozpisovať tento rcp., každý má svoj obľúbený, skôr to sem dávam kvôli tomu, čím to zalievam. Do jedla nedávam cibuľu, syr a pod., najradšej máme klasiku.

8
porcií
50 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

  uvarené na tvrdo
zálievka:
250 ml
250 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistené surové posolené zemiaky nakrájam na kolieska a dám variť na paru do hrnca na cestoviny asi na 15 min., vajcia uvarím na tvrdo, klobásu pokrájam na polkolieska. Neuvádzam množstvá, to si každý urobí podľa seba, ja toho robím veľa min. z 2kg zemiakov.

  2. 2

    Na dno pekáča dám trocha oleja, zemiaky, pokrájané vajcia, klobásu a zemiaky. V miske rozmiešam oba druhy smotany s vajíčkami a soľou . Na vrch pokladiem plátky masla. Ak je klobása málo pikantná, prokorením ju. Pečiem odokryté na 200° min. 1,5 hod., aby to malo peknú farbu a chrumkavý povrch aj spodok.

Diskusia k receptu

damisa
tuším si nakukla do mojej kuchyne, presne tak isto robím aj ja...
afataga
@damisa nenakukla, davno to robil v TV nejaky herec, uz ani neviem kto, u nas neradi lupeme zemiaky varene v supke, preto ich varim uz olupane a aj som si myslela, ze som objavila ameriku :-)
hanee
nedavam klobasku, lebo nemozem /ale strasne by som chcela .o))/ ale zalievam to presne tym co ty. MNAM, francuzaky su najsamlepsie .o) Zajtra idem hned do toho .o))
jerica
ďakujem za sympatie :-)
Neviem prečo,ale u nás moja polovička má blok na prekladané & francúzke zemiaky,preto ich nerobievam. Pekný obrázok:-))
fany05
skus miesto smotany použiť neslad.kondenz.mlieko.mňamka:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia