Ľahučká Zamatová roláda

jajaem - fotkajajaem, 9. marca 2012
Ľahučká Zamatová roláda
Foto: jajaem

Veľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu. Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu. Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla a najväčšiu hrôzu mi naháňalo rolovanie cesta, či sa nezlomí , no všetko sa podarilo tak ako malo a ja mám zo seba veľkú radosť :) Je veľmi lahodná a neviem či som rovno nemala upiecť 2 dávky ;) recept mám z mimibazaru od Martiny p.(Mata406)

10
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
5 PL
3 KL
1/2 KL
Plnka:
250 g
40 g
1 PL
2 ks
250 ml
1 ks
Poleva:
100 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cesto: Vyšľaháme si bielka do peny, postupne pridávame cukor. Po častiach pridávame žĺtka a nakoniec pridáme PDP s kakaom. Vyšľahané vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200°C cca 5 minút, ale treba dávať pozor, každá trúba pečie inak ;) Hneď po dopečení cesto pomocou druhého plechu otočíme, stiahhneme pečiaci papier a pomocou vlhkej utierky zrolujeme. Nebojte sa ak sa vám zdá, že v trúbe cesto príliš vyrástlo, ono na vzduchu trochu klesne. A ak máte len lacný papier na pečenie, radšej ho pred pečením jemne potrite olejom, cesto je veľmi jemnučké (nechceme predsa riskovať, že by sa nedalo odlepiť) mne to šlo pekne :)

  2. 2

    Plnka: Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom. V druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým a van.cukrom a s tvarohom. Obe zmesi spojíme dohromady , ale už ich zmiešame len vareškou !! A radšej tú plnku nekoštujte ak chcete aby vám niečo zostalo do cesta ;) Ale prezradím, že je to mňamka.

  3. 3

    Vychladnuté cesto odrolujeme , rovnomerne po celej ploche roztrieme plnku, zrolujeme a polejeme čokoládovou polevou. Na tú recept nedávam, každý má určite svoj zaužívaný. Dáme do chladu, netrpezlivo čakáme kým stuhne poleva a potom... potom môžme konečne degustovať ;) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

soncya
Ukážková roláda! Krásne foto, isto chutná roláda. (dobrá rada: uber z rozmaznávania drahého, oni si na to rýchlo zvyknú!!) :o)))
bejgi
jeeej ten kontrast je účastný, s tvarohom musí chutnať všetko :)
lia66
Prenádherná roláda-super sa Ti vydarila!!!
cica2
krásne sa ti roláda vydarila @jajaem pozerám že je tvoj prvý recept, tak vitaj medzi nami! :-)....ináč ja rada pečiem rolády :-)
jajaem
Ďakujem Vám za komenty :) @soncya : to je také vzájomné. Ja mu napečiem, navarím a on mi za to pomôže . A navyše pečenie ma baví, tak som rada že vyberá dobroty :) @cica2 : Na vareche som registrovaná už dlhšie , ale dať sem recept som sa odhodlala až teraz. Ale keď človek prispeje niečim svojim , hneď ma to baví viac :P takže kuchyňa "tras sa!" a Varecha taktiež :)
pacik
Perfektná, pre oko aj pre jazýček :-)
adkas
velmi vydarena roladka. Vyzera na spapanie:)
ancicka
zamatovú robievam,ale s tvarohovú plnku som ešte nerobila,tak vaskúšam.kk
jerica
parádna roládka, určite u mňa neostane do zabudnutia:-)KKKK !!!
ivkagal
ako z cukrarne..paradna,ja robim zamatovu tiež,ale s dvojfarebnou plnkou
gababu1
som ju vcera robila.................je mnamkova.............
sladkacokolada
ja som chcela robiť dnes, no trošku som sa zľakla, keď som zistila, že do piškotu nejde múka, je to v poriadku?
marcy
je luxusná !!!.....výzorovo,tak aj chuťovo.....si šikuľka :))))
jajaem
Ďakujem Vám za pochvaly :) Mám z toho veľkú radosť,že mám na prvý krát úspech :) juchuu
V piatok ju pečiem znovu, mám objednávku od priateľovej mamky na nejakú rodinnú session a o 2 týždne ujovi na oslavu, takže jej na dlhší čas zostávam verná :)
58vlasta
Tiež robievam túto roládu, s dvojfarebnou plnkou. Aj bez kakaa v ceste som robila. Tým, že je bez múky, tak je vhodná aj pre celiatikov.
ethanel
Tak naozaj zamatova, za napln a stocenie davam 1+ a keby som ju ochutnal tak .... teda vobec asi by som sa vrhol na celu ...
katkasa
Jaja, práve som ju dokončila... Musela som ju piecť 10 minút ( plynová trúba) na maximálnej vysokej teplote. Inak som ju ešte potrela domácim džemom z oboch strán. Poleva už tuhne, takže poobedný dezert bude mňamka :)
jajaem
Jeej super :) potom sa pochval ako sa ti vydarila :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Robím veľmi podobnú a taktiež dobrú. Do rolády dám lyžičku múky a plním len šľahačkou. Tvoju ale určite vyskúšam. S tým tvarohom musí byť tiež vynikajúca.
hralka
zapáčila sa mi z receptov rolád a tak sa idem do nej pustiť.Bude to moja prvá roláda a výsledok?Uvidím a aj napíšem.
sovka62
Ukážková. Rolády pečiem zriedka, pre nás dvoch je celá veľa, a ak sa zídeme všetci tak zase málo. Pekávam rezy na čo najväčšom plechu, vtedy je tak akurát. Ale táto ma láka, vyzerá naozaj na zjedenie.
jankaks
dnes som ju robila aj ja, keďže svokra je celiatička a príde na Silvestra k nám ... zatiaľ tuhne a až zajtra budeme chutnať, ale z plnky sa nám zvyšilo a deti si na nej pochutnali ... ale nedávala som stužovač, tak snáď bude držať ...
elysa
@jajaem roláda sa chladí, pripravená na zajtra:), podľa prvej ochutnávky mojich synov to vyzerá veľmi dobre, chutí im :)
1x elysa
jajaem
@elysa Super, to som rada :)
U nás roláda nikdy nevydrží dlhšie ako 2 dni :) a to sme len dvaja
1x elysa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia