Kuracie placky

ratatouille30 - bez fotkyratatouille30, 12. marca 2012

Tento recept som tu už našla tak dúfam, že môj Vám vadiť nebude.

30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg (stehná)
2-3 ks
2-3 ks surové
 a worcesterová
 na vysmážanie
 (na zahustenie)
3 ks
1-2 dcl




Postup

  1. 1

    Na placky môžte použiť aj kuracie prsia, ale nám chutia viac kuracie stehienka, sú šťavnatejšie a nevysušia sa. Kuracie stehna si vykostíme, nakrájame na tenké slížiky, alebo tvary, ktoré sa Vám podaria. Nakrájame si aj cibuľky na drobno - ak máte jarnú cibuľku môžte dať aj tu.

  2. 2

    Takto nakrájané kuracie mäsko nasolíme, na koreníme, polejeme sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, pridáme rozkvrdlané vajíčka, sladkú papriku, majoránku, čili omáčku - alebo ak máte čerstvé čili papričky, prelejeme bielym vínom, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a zahustíme solamylom, aby nám vznikla hustejšia hmota, ale nie moc hustá. Takto naložené mäsko dáme na noc do chladničky na odležanie, ale ak ste nedočkavý môžete si ich vypražiť hneď.

  3. 3

    Na panvici si rozpálime tuk, alebo olej a postupne lyžičkou dávame zmes na panvicu a tvarujeme placky. Opražíme z jednej aj druhej strany. Ako prílohu môžte použiť zemiakové placky, zemiačky na aký koľvek spôsob aj ryža nie je na zahodenie. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia