Kuracia roláda z celého kurčaťa fotorecept

lia66 - fotkalia66, 19. marca 2012
Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept)
Foto: lia66

Toto nie je môj recept-dala mi ho mama, už kedysi dávno. Neviem odkiaľ ho má, ale je to super dobrotka-síce trošku náročnejšia, ale stojí Zobraziť celý popisToto nie je môj recept-dala mi ho mama, už kedysi dávno. Neviem odkiaľ ho má, ale je to super dobrotka-síce trošku náročnejšia, ale stojí za to!!!

Suroviny

1ks
1ks
1ks
2-3pl
cca 1/3 sáčku (kukurica, hrášok, mrkva...)
cca 3ks
cca 4ks(záleží od veľkosti šunky)
cca 6ks(záleží od veľkosti syra)
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kuriatko si vykostíme...trošku náročnejšie, ale vy šikulky to zvládnete!...potrieme rozotretým cesnakom.

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...medzi tým si na oleji osmahneme cibuľku do sklovita...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme zeleninu a cca 3 minútky podusíme...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme vajíčka, okoreníme, mierne osolíme a spravíme ich na redší spôsob-nesmažíme ich do tuha!

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kuriatko okoreníme(kto má rád slanšie-môže posoliť), naň naukladáme šunku...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...na šunku rozložíme plátky syra...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...na syr rozotrieme "nedokončené" vajíčka so zeleninou...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...zrolujeme a zošijeme-použijeme ihlu a niť. Toto je tiež trošku pracné, ale nevadí, ak nám trošku plnky vytečie-ako postupne šijeme, tak sa plnku snažíme dostať nazad. Ak sa nám to nepodarí, svet sa nezrúti.

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zabalíme do alobalu...aj dve, tri vrstvy-aby nám nevytiekla šťava, ktorú kuriatko počas pečenia pustí...podlejeme vodou(cca 1-2cm) a dáme do vyhriatej rúry(cca 200-220st), pečieme zhruba hodinu.

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...po hodine odstránime alobal a šťavičku z alobalu vylejeme do pekáča-pozor, aby ste sa nepopálili! Do šťavy rozmiešame korenie na pečené kurča a kuriatko v tom vymáčame, pootáčame...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...dáme nazad do rúry a dopečieme...cca hodinu, hodinu a pol-záleží od veľkosti kuraťa...pár krát kurča oblejeme šťavou a otočíme...nech sa páči-roláda je upečená!

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...a nakrájame...roláda v reze-podľa toho, akú zeleninku dáme, tak rez vyzerá...tu je roládka s mrkvou, hráškom a kukuricou...

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...zdes roláda s mrkvou, kukuricou a brokoli... Ako príloha sa hodia zemiačiky na pare, alebo len nejaký ľahký zeleninkový šalátik...ale aj "klasický" zemiakový šalát je super!...no dá sa papať aj studená-len tak s chlebíkom...dobrú chuť želám!

    Kuracia roláda z celého kurčaťa (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

evilauri
Vyborne to vyzera, krasne fotky, vdaka za inspiraciu,mnam uz sa na to tesim :-)
kristina47
všetko je super,len neviem či dokážem vykostiť to kura,krídielka sa odstránia?
lia66
Áno, najprv sa odrežú krídelká a začíname na prsiach-tie prerežeme a postupne vykosťujeme...takže chrbát ostane neporušený. @kristina47 neboj, ono to vyzerá zložito, a možno prvý, druhý krát sa Ti bude zdať, že to máš také franforce na koži-neboj, je to normálne...aj ja som to tak zo začiatku mala-ale neboj, keď tú roládu upečieš, tak to bude držať...len je dôležité, aby Ti to tá koža držala!...postupne Ti to pôjde lepšie a lepšie-ale je možné, že hneď na prvý krát to zvládneš na jednotku...veľa zdaru želám!!!
violetacamorova
Je to vďačné jedlo, vykosťuje môj priateľ, takže s vykosťovaním nemám problém. Ja robím plnku praženica s cibuľou, šampiňónmi, mletým mäsom a nakladanou kápiou, ale aj tvoja plnka sa mi páči, určite vyskúšam. Moja mama bežne vykostila kurča, takže to nie je nič zložité, alebo ste šikovné kuchárky. Možno aj ja raz vykostím kura. Je to vďačné jedlo aj nastudeno aj nateplo.
lucylee
Toto je vdacny a syty recept. Ja robim podobne. Vykostene kura osolim, okorenim, potriem horcicou, dam platky sunky, syra, dusenu zeleninu na masle (vzdy pouzivam cerstvu, mozu byt aj huby) a na to vsetko dam 1-2 uvarene vajicka na tvrdo. Zabalim a dam piect. Naprv s alobalom, potom bez. Podla mna korenie na pecene kurca iba pokazi chut, je to sama sol! Kura je samo osebe velmi chutne. A pozor na kukuricu a hrasok-zbytocne pridavaju kalorie. Ale kazdemu, co chuti :-)Je to vdacny recept a ma 100 moznych variacii.
rea1
ja zvyknem niekedy plnit iba kožu. ked potrebujem maso z kurata bez kože, opatrne ho "vyzleciem", kožu rozprestriem, pripadne dierky "zaplatam" platkom sunky, potriem plnkou, zviniem (ale nie do rolky, iba ako štólu) a dam upiect. obvykle pouzivam obycajnu pecenovu plnku, ved ked je to uz hola koža... :-). plnka v do chrumkava upecenej koži je dobra aj ako normalne jedlo povedzme so zemiakovou kasou ale aj na studeno so salatom. a tenke platky na studenej mise su vyzeraju velmi pekne.
joel
ja robim plnku z bravčového mäsa, mäso pomeliem ako na faširku, pridam nadrobno posekanú cibuľku, cesnak a podľa chuti korenie, zelenú petržlenovú vňať, žltka a z bielkov sneh, zrolujem a previažem potravinarskou niťou,z vonku okorením obložim cibuľou, podlejem vodou a pečiem zakryté druhým pekačom pomaličky na 100 stupňoch. Ešte je lepšie začínať vykosťovať od chrbta, pretože prsička potom ostanú neporušené.
siskam
Vyzerá výborne, už som to robila ale s inou plnkou, len to vykosťovanie...
izabella929
krásna je.) ešte som ju nerobila, ale videla som to v telke robiť.-)) môže to byť aj chutné.-)
majka5551
Krásna je aj mozaika pekný fotopostup ukladám KK @joel nechápem prečo do komentárov pridávaš svoj recept pod recept iného užívateľa hoď ho pekne na nástenku vo Vareche bude to efektívnejšie.
lia66
Ďakujem za komentíky...áno, môže sa dať hocijaká plnka-komu, aká chutí...aj s hubkami môže byť super-kvôli deťom nerobím. @elisticka super, ďakujem, že si sem hodila postup na vykosťovanie-to ma nenapadlo! Ešte, že ste tu všetko šikulky a radi pomôžete, poradíte!!!
ethanel
Krasne farebne a urcite chutne, dala si si pekne zalezat , uz len dodat ze mnaaam ;-)
hefi
Veľmi pekne to vyzerá a určite je to aj dobré. Ja som pridala už dávno recept na vykostenú kačku - je pod názvom "Fajná kačacina" a má stále u nás veľký úspech. Kuriatko určite vyskúšam tiež.
irenaw
pekné, farebné, akurát na veľkonočnú misu :-)
emma1
Roládu som robievala len z kuracích alebo morčacích pŕs, ale táto vyzerá perfektne a keď je z celého kurčaťa, tak určite bude aj šťavnatejšia. Páči sa mi. Vyskúšam.
lia66
Ďakujem za komentíky... @joel až teraz som si všimla-kurča sa pokiaľ viem vždy začína vykosťovať od pŕs-okolo prsnej kosti(aspoň u nás určite a videla som to aj inde, aj v telke)...to, že sa prerežú prsíčka nevadí-aspoň ich môžem rezom noža poupravovať, keď sú príliš hrubé-tie odrezky potom naukladám na tenšie časti kuraťa:))
helca103
všetko už bolo napísané , môžem sa už len pridať a uložiť do KK
brisid
kuriatko je vybraté z mrazáku a dnes večer sa chystám spraviť tento krásny receptík... už teraz sa naň teším :)
sneica
tvoja rolada vyzera tak chutne....ukladam...:)
marijanka712
chutne vypadá , velmi pekne sa ti vydarila ,velmi dobrý nápad na obložené misy ale aj s prílohou si šikulka- poznám to aj ja robím týmto spôsobom teraz som plnila rohlíkovou plnkou /klasika/ už som aj šampionovou plnila dá sa to na rôzne spôsoby.
kimlo
Robievam podobne, len to nedávam do alobalu ale previažem motúzom a pečiem ako kura.
kristinamia
ja to robim skoro tak isto, len nesijem, ale obviazem nitou a ked sa podusí v alobale, vytiahnem poodstrihujem nite a peciem dalej a ako plnku davam iba sunku, syr, olivy a kukuricu :-) ale aj tato vyzera dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia