Kačacie rezne s čili polentou

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 27. marca 2012
Kačacie rezne s čili polentou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne aj s kožou
100 g (kukuričná kaša)
2 PL
1 ks
2 ks
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvaríme polentu. Do malého kastrólika dáme zovrieť vodu, pridáme soľ, korenie a kukuričnú krupicu. Za stáleho miešania varíme, kým kaša nie je hustá a uvarená. Pridáme najemno narezanú čili papričku, nastrúhaný parmezán a maslo. Dobre premiešame a kašu vylejeme do štvorcovej formy. Necháme do druhého dňa vychladnúť.

  2. 2

    Kačacie prsia na koži jemne narežeme, posolíme, potrieme medom a nastrúhaným zázvorom a poukladáme plátky limety. Necháme do druhého dňa odležať. Polentu vyklopíme z formy a nakrájame na porcie – na kocky. Pomaranče vyžmýkame. Na panvičke prehrejeme med, pridáme pomarančovú šťavu a necháme chvíľu povariť. Na konci dochutíme soľou a pridáme maslo na zjemnenie. Kačacie prsia opečieme na grile, dopečieme v rúre do mäkka.

  3. 3

    Polentu jemne opečieme na panvičke na oleji, kým nie je chrumkavá. Opečenú polentu uložíme na tanier, pridáme na plátky nakrájane kačacie prsia a prelejeme omáčkou. Dozdobíme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia