Grilované Halloumi s paradajkami fotorecept

adkas - fotkaadkas, 23. marca 2012
Grilované Halloumi s paradajkami (fotorecept)
Foto: adkas

Halloumi je narodnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovcieho a kravskeho syra s pridanim maty. Je mozne ho grilovat, opekat, vyprazat, varit, Zobraziť celý popisHalloumi je narodnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovcieho a kravskeho syra s pridanim maty. Je mozne ho grilovat, opekat, vyprazat, varit, struhat alebo konzumovat iba tak, bez upravy. Jeho priprava je jednoducha, syr pri tepelnej uprave sa nerozteka. Castokrat na Cypre, kde je velmi oblubeny, predstavuje samostatne jedlo. Vyborne sa k nemu hodi lahke lahodne cyperske vino cervene, ruzove alebo biele vyrobene z povodnej vinnej revy pestovanej na Cypre tiscky rokov.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
4 ks
1-2 PL
 ,mleté čierne korenie (cerstvo zomlete)
  (listy)
1-2 PL




Postup

  1. 1

    grilovaciu panvicu jemne potrieme olivovym olejom. Syr ogrilujeme z kazdej strany cca 3-4 minuty. Pridame na hrubsie platky narezane paradajky.

    Grilované Halloumi s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na suchej panvici oprazime piniove semiacka

    Grilované Halloumi s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je syr hotovy, este jemne pretrieme olivovym olejom. Az na tanieri osolime, okorenime ( najlepsie cerstvo pomletym ciernym korenim) . Ozdobime listkami bazalky a na suchej panvici oprazenymi piniovymi orieskami.

    Grilované Halloumi s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

violetacamorova
Grilovaný halloumi je dobrý, jedla som ho s ich šunkou myslím že sa volá , Lountza tiež grilovanou bolo to výborné a k to mu grilvaný chlieb pitta a zeleninka. Tvoj recept sa mi tiež páči, KK!
cistinka
Ten syr som jedla len raz, ale bol výborný...mala by som kuknúť, či ho tu dostať kúpiť :-)
irenaw
dostať ho kúpiť, len tá cena mi dosť kazí chuť :-)))
adkas
@2010 , pozrela som, paradna grilovacka, az sem mi to zavonalo:)
adkas
@irenaw , neviem kolko stoji na Slovensku, ale je som ho tu kupila za nejaku 1 libru, takze v pohode. No ak ho dostat v Lidli, tak by nemala byt az taka prehnana cena. Ja som ho kupila v anglickom Tescu
zuzik01
ja halloumi uplne milujem a kedze zijem na Cypre, problem s jeho obstaranim odpada :-( nechcem vas sklamat, ale halloumi je za prve velmi drahe aj na Cypre - 1kg stoji cca 13 eur. Minuly rok, ked som bola na Slovensku ho dostali v Lidli, ale bola to katastrofa... s tym cyperskym nema vela spolocneho :-( ak sa vam ho ale podari dostat niekde inde, alebo by ste boli na Cypre, urcite odporucam vyskasat. Je to vyborny syr :-)
irenaw
tak v Lidli som ho ani nehľadala, pozriem. videla som ho inde a veru nehorázna cena za maličký obdĺžiček. to bol možno origoš z Cypru :-)
staja
Tento syr som kúpila toto leto na Cypre a to isté balenie od rovnakého výrobcu bolo dostať v potravinách, v Lidli aj na letisku. Cena sa líšila v rozmedzí cca 5,-Eur /kg. Najlacnejší bol samozrejme v Lidli.
tamik
krásna kombinácia a krásne chute...5* :)