Králičia polievka s pečienkovými haluštičkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. marca 2012

Dnes sme mali na obed králičiu polievku.Vynikajúci vývar v spojení s pečienkovými haluštičkami nemá chybu.Ponúkam na posúdenie, ako výborne vyzerala.

4
porcie
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
1 malý kus
2 kúsky
1 ks menšia
1 ks
8 ks
1 ks
1 ks /feferónka/
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Mäsko z chrbáta králika som rozrezala na polovice, poriadne som ho umyla. Do hrnca som dala studenú vodu 2,5.l..do studenej vody som vložila umyté mäsko, očistenú a pokríjanú zeleninu.Cibuľu som iba umyla a nešúpala , zakrojila do nej a vložila do polievky..tak isto aj cesnak, celú hlávku som umyla pod tečúcou vodou a vložila aj so šupkami do polievky.Nechala som, aby polievka začala vrieť, až potom , keď som obrala penuz vrchu, so m ju osolila, okorenila,pridala bobkový list aj celé čierne korenie aj papričku chilli.

    Králičia polievka s pečienkovými haluštičkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokial sa polievka varila, urobila som si pečienkové haluštičky..Pečienku z krílika som pomlela na mlynčeku, pridala som strúčik drveného cesnaku,na drobno pokrájanú cibuľku, mleté čierne korenie,2 lyžice detskej krupice,vajce a polohrubú múku toľko, aby vzniklo vláčne cestíčko.

    Králičia polievka s pečienkovými haluštičkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cestíčko som si dala do hrnca zovrieť vodu so soľou.Do vriacej vody som cez haluškárku nahádzala do vody haluštičky.Keď vyplávali na povrch, bybrala som ich a poliala troškou oleja, aby sa nezlepili.

    Králičia polievka s pečienkovými haluštičkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovú uvarenú polievku som ešte dochutila podľa potreby soľou a korením. Nabrala na tanier pečienkové haluštičky, kúsky vareného králičieho mäska, zeleninku a zaliala vývarom...prajem vám dobrú chuť.-)

Diskusia k receptu

eraserhead
verím tomu že takto pripravené halušky a celá polievka sú chutné (aj keď ja by som namiesto múky a krupice použil nastrúhaný starší chlieb alebo strúhanku)
@Izabella929 rozhodne je to lepšia voľba ako to robiť z kupovanej paštéty alebo pečeňového syra.
bravo
ejmepb
Ja pridávam do haluštičiek ešte posekanú petržlenovú vňať a zaváram priamo do polievky, škoda tie chute vyvariť do vody, vyskúšaj.
izabella929
@ejmepb...nu ž petržlenovú vňaťku ešte na záhradke nemám, inak bysom ju použila....robievam to aj ja, ale teraz som varila na 2 dni, tak som nedala haluštičky do polievky...díky za radu.))
frana
Dostala som králika tak idem variť polievku uvidím ako bude chutit a stehienká idem upiecť!!!
izabella929
@frana , ja tiež dnes varím králičiu polievku, je skvelá, nie je mastná a máme ju veľmi radi.-) nech vám chutí...ja pridávam, zeleninu, celú cibuľu,cesnak aj so šupkou, rajčinu, papriku zelenú, celé korenie čierne, 1 bobkový list, štipku celej rasce, soľ...nech sa podarí.-))dobrú chuť...
dandulka
Tá tvoja polievočka vyzerá veľmi dobre. Aj ja som kedysi varila takú, no žiaľ už zajačiky nemáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia