Egrešová omáčka

Erika Matonoková
Prešov, 13. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
40 g
30 g




Postup

  1. 1

    Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme egreše a varíme.

  2. 2

    Podľa chuti pridáme cukor a kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

starka
Recept mi pripomenul ríbezľovú omáčku, (myslím, že tam som dávala sladkú smotanu - ríbezle sú kyslé ), ktorú sme mali vždy s vareným hovädzím jazykom a zemiakami. Farebne veľmi zaujímavé ale aj chutné jedlo !!
ariel
do egrešovej omáčky podľa pôvodných receptúr z Vojvodiny, sa síce dáva smotana, ale sladká, 10%, nikdy kyslá, má to celkom inú chuť všetci to podľa prvého receptu uverejneného niekde na nete kopírujú a nesprávne uvádzajú ako kyslú. v recepte chýba soľ na vyváženie chuti a 2 lyžice cukru.
1x repka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia