Šampiňónová polievka s jemnučkými haluškami

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. apríla 2012

:-)

5
porcií
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
100 g čerstvé
2 strúčiky
1 ks
1 PL
Jemnučké halušky so syrokrémom:
1 ks
50 g
2 čajové lyžičky
štipka
1 ks trojuhloníkový




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu, spolu s prelisovaným cesnakom a očistenými a nastrúhanými šampiňónmi ( nastrúhame na strúhadle ako šalátové uhorky ). Poprášime hladkou múkou a mletou červenou paprikou. Premiešame a zalejeme vývarom, alebo vodou spolu s hubovým bujónom. Troška osolíme a povaríme cca 20 minút.

  2. 2

    Halušky : Vajíčko rozšľaháme pridáme vegetu, detskú krupicu, masť, syrokrém, štipku sódy bicarbóny a posekanú pažítku. Dobre premiešame a cez sitko si vytvarujeme halušky a nahádžeme ich do polievky. Halušky v polievke už nevaríme, pretože sú veľmi jemnučké a mohli by sa rozvariť ! Jednoducho hneď ako nahádžeme halušky do polievky, polievku vypneme a odstavíme a necháme chvíľku prikryté. Krásne sa uvaria...

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

fialka49
Robievam podobné, len bez syra. Pretože tie prvé nám chutia a syr máme radi, určite vyskúšam tvoje, vylepšené. Verím, že zostanú nastálo v našom receptári.
diabambulka
pozor, hlavne nevariť halušky :-) ak máte radi bylinkovú chuť, tak si tam pridajte bylinkový syrokrém - je aromatickejší, poprípade bylinky do haluškového cestíčka :-)))
stacy77777
Tento recept ma hodne zaujal,niekedy už naozaj neviem,akú polievku uvariť,zdá sa mi,že varím stále to isté dokola.Toto bude určite super nová zmena,díky.
1x hoho
premulka
výborná polievka, dnes sme ju mali, dakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia