Baranie klobásy

bobo1 - fotkabobo1, 15. apríla 2012

postup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká do pomletej masy pridáme:mleté korenie,sladkú mletú papriku,cesnak Zobraziť celý popispostup prípravy: baranie mäso zo stehna ale aj mastného pomelieme na mlynčeku na mäso použiť jemné oká do pomletej masy pridáme:mleté korenie,sladkú mletú papriku,cesnak môžeme mlieť s mäsom,mletú červenú papriku pálivú podľa chuti.Potom všetko dobre premiešame.Plníme do baraních čriev. Tento recept mi dal môj priateľ z Alžírska vo Francúzku je veľmi rozšírený.Ja ho robím celoročne.

2h minút
príprava

Suroviny

10 kg
3 kg
200 g
100 g
0.50 g
3 hlavičky
50 m




Postup

  1. 1

    Vykostené baranie sťehno a baranie mastné pokrájame na menšie kocky

  2. 2

    Pomelieme na mlynčeku s malými očkami masu si dáme do vaničky a pridáme všetky koreniny dobre to všetko premiešame necháme asi 2 h stáť aby to dobre prešlo chuťami premyjeme črevá.

  3. 3

    Mäso vkladáme do plničky na klobásy robíme tenšie a dlhšie klobásky. podávame opečené len tak na panvici bez oleja alebo masti oni si pustia svoju masť ku tomu je veľmi dobré zemiakové pyré.

Diskusia k receptu

mamatata2
Vlani sme mali jahniatka a robili sme aj klobásky, ale netrúfli sme si na čisté baranie mäso, dali sme aj bôčik 1 : 1, inak podobne ako ty. Dobrý nápad s tými tenšími črevami, opečené môžu byť chutnejšie ako hrubé. Ale už aj tie sú zjedené.
duschko
Klobasky z baraniny som este nerobil. Zaujimavy receept. Len sa mi nepozdava mnozstvo cervenej mletej stiplavej papriky. Ukladam do MKK.
suchy725
klobásy bez použitia soli som ešte nejedol, podľa mňa budú sladké