Ruža zo zubáča

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 21. mája 2012
Ruža zo zubáča
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g filety
600 g
4 ks
4 ks
 štipka
 štipka
 na dekoráciu




Postup

  1. 1

    Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky dostatočne široké. Na jednu porciu potrebujeme asi šesť plátkov.

  2. 2

    Marináda na dochutenie mäsa: najemno nakrájame hrsť estragónu. Pridáme šťavu a kôru z limety a mätu. Následne zalejeme olivovým olejom a pridáme štipku korenia a morskej soli. Plátky zubáča marinujeme v pripravenej zmesi minimálne hodinu.

  3. 3

    Zo šiestich plátkov ryby vytvarujeme ružu. Nádobu na pečenie polejeme trochou olivového oleja a rybiu ružu položíme na ňu. Vložíme do predhriatej rúry na 6 – 8 minút a pečieme pri teplote 180 oC.

  4. 4

    Ako prílohu podávame zmes šalátov. Používame frissé, dubový list, valeriánu, lolo– rosso, lolo–bianco, čakanku a rukolu. Dochutíme dresingom z mäty, limetkovej a citrónovej šťavy, petržlenovej vňate a olivového oleja. Prelejeme ním šalát až pred podávaním. Ružu zo zubáča uložíme na šalát. Na záver pridáme jedlé kvety, napríklad fialky či nechtík lekársky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia