Masala čai

daniella9 - fotkadaniella9, 22. mája 2012
Masala čai
Foto: daniella9

Indický čaj s korením a mliekom. V Indii veľmi populárny. Mala som možnosť ho ochutnať pripravený originál od Inda a zapamätala som si jeho výraznú Zobraziť celý popisIndický čaj s korením a mliekom. V Indii veľmi populárny. Mala som možnosť ho ochutnať pripravený originál od Inda a zapamätala som si jeho výraznú sladkú chuť, až sa mi z neho začala motať hlava:-D Rovnako ako z indických sladkostí:-D Nie že by tam bol alkohol, to nie, ale na môj vkus, boli až moc sladké, čo môj organizmus dosť ťažko zniesol:-) Tento recept som našla na jednej stránke a vyhovoval mi zo všetkých najviac a u nás v rodine je veľmi obľúbený (aj u susedov):-)

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  čl
3 PL
200  ml
1 a pol  litra




Postup

  1. 1

    Vodu necháme zovrieť.

    Masala čai - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme korenie a cukor a 10 - 15 minút varíme na miernom ohni. (Ja varím 15 minút)

    Masala čai - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mlieko.

    Masala čai - obrázok 3
  4. 4

    Ešte chvíľočku varíme. Ked sa na hladine objaví zhluk korenia, je hotový. Mne to vždy pripomína penu:-)

    Masala čai - obrázok 4
  5. 5

    V takto pripravenom nápoji necháme vylúhovať čierny čaj. Hotovo! Páči sa:-) Je úplne super, ked je Vám zima a potrebujete sa zohriať:-)

    Masala čai - obrázok 5

Diskusia k receptu

ajay
Daniella dobry recept, ale v pripade ze niekto nema hotovu kupnu chai masala, ja zvycajne nahradim chai masala so 4 klincekami, 3 zelene kardamom (trosku ich otvorim), cela skorica ( asi 2cm), cerstvy zazvor (alebo stipku suchy zazvor pomlety), a niekedy pridam 2 cele cierne korenia. Postup je presne taky isty ako si uviedla.
daniella9
jo, korenie sa dá pripraviť aj doma, nahrubo sa nadrví:-) všetko čo je v tom prášku sa dá aj kúpiť bežne v obchode až na ten kardamom, ten som zatiaľ ešte nevidela..len v čajovni abo v orientshope:-)
ruzova
je to vyborne, tiez som to uz doma robila, ale do povodneho receptu by malo ist tucnejsie mlieko, ak sa nemylim 8 percentne, ktore u nas nedostat
daniella9
hej 8 percentné ,ale ani netuším, kde by sa dalo zohnať, ale v Indii používajú také mlieko bežne:-D ked ho porovnám s našimi 3,5 percentnými z obchodu....:-D:-D
evanaaa
A keby sa dala miesto mlieka smotana, várová je 10 až 12%-ná, malo by to fungovať, nie? Kardamom je u nás len mletý, aspoňja som zatiaľ iný nevidela.
viera1
@daniella9 pokiaľ ja viem,8% mlieko v Indii je byvolie.U nás by to šlo s kondenzovaným nesladeným mliekom,napr. v Lidli-7%.Kravské mlieko,neupravované má max.3,7% tuku.
katka216
Ja mam podobný recept z čajovne z názvom Himalaya Masala a dávam tam Yogi korenie,to je dostať skoro všade kde predávajú sypané čaje a namiesto cukru dávam medík:)
ajay
Daniela mas pravdu, moj manzel ktory je Ind zvykol si davat niekedy kondenzovane mlieko do caju. V dnesnje dobe mozes pridat hocijake mlieko a tak isto mnozstvo cukru, to zalezi od tvojeh chute.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia