Jarná zeleninová polievka s haluškami z pohánkovej krupice

nelajsia - fotkanelajsia, 17. júna 2012
Jarná zeleninová polievka s haluškami z pohánkovej krupice
Foto: nelajsia

Osviežujúca ľahká polievka na horúce leté dni

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 hrste
1 ks
2-3 ks
1-2 KL
1/2 kocky
1 ks
1 KL
 podľa potreby
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Zeleninu, zemiaky, cibuľu a koreniny dáme variť do vody, ked je všetko mäkke, zavárame halušky.

  2. 2

    Halušky - pohánkovú krupicu(mnnožstvo podľa chuti) zalejeme vývarom z polievky tak, aby vznikla hustá kaša, necháme asi 10 min. postáť, pridáme vajce, soľ, pol lyžičky prášku do pečiva(alnatura) a maslo, vypracujeme hustejšiu hmotu, podla chuti, niekto má rád tuhšie halušky, niekto mäkksie. Dvomi lyžičkami formujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacje polievky, povaríme cca 5 min. polievku posypeme petržlenovou vňaťou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia