Slaný cuketový koláč

danda3 - fotkadanda3, 17. júna 2012
Slaný cuketový koláč
Foto: danda3

Konečne začala sezóna cukiet, fičíme na nich celé leto, či na slano alebo na sladko. Keďže som dostala štyri mladé cukety, urobila som Zobraziť celý popisKonečne začala sezóna cukiet, fičíme na nich celé leto, či na slano alebo na sladko. Keďže som dostala štyri mladé cukety, urobila som tento slaný koláč, cuketový perník a cuketovú rýchlovku. Oproti pôvodnému receptu som vynechala múku a nahradila ju vločkami, na chuti to neubralo, skôr naopak.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
100 g
100 g
2 KL
6 strúčikov
4 ks
1.5 dl




Postup

  1. 1

    Cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupou, pridáme nastrúhaný syr, vločky, prelisovaný cesnak, vajcia, olej, petržlenovú vňať, kypriaci prášok a soľ podľa chuti, pozor, syr je slaný.

    Slaný cuketový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame a necháme chvíľku postáť.

    Slaný cuketový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme ešte pokvapkať olejom, nalejeme cuketovú zmes a dáme piecť na 200 stupňov celzia, kým povrch nezhnedne, trvá to cca 30 min. Foto upečeného koláča som zabudla, tak nabudúce.

    Slaný cuketový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Pridávam fotku upečeného koláča, tentoraz som pridala aj tofu syr biely a kúsok udeného syra.

    Slaný cuketový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

stacy77777
Darinka, koláčik sa mi veľmi páči,cuketu milujem,len ešte jej trocha chýba na záhradke, určite vyskúšam. Už som pozerala recepty s tekvicou, cuketou a patizónmi, takže tento tvoj prišiel vhod,ďakujem.
1x danda3
marijanna
zaujimaveeeee mohla by si pridat aj niektore tvoje gulôčky . . . ja najviac milujem gastanove ;) a videla som aj ine pekne torticky ;)
1x danda3
zuzi1
Vyzerá to úžasne. Určite tento receptík vyskúšam. A samozrejme ho ukladám do KK.
cica2
koláč vyzerá výborne, moja dcérka ľúbi aj cukinovú polievočku, ale koláč som ešte neskúšala...kk :-)
1x danda3
radulienka
Nádhera, robievam cukinové placky, ale vyskúšam tento koláčik, zdá sa mi byť fajný, vďaka za recept...
1x danda3
valeri
Aj ja ľúbim takýto koláč, žiaľ, mne tento rok cukuty nevzišli ani na tretí pokus, tak tento rok budem robiť len z kupovaných.
nonna
Fajn, beriem, ukladám do KK a vyhadzujem aj na FBčko. Tie vločky nebolo treba namočiť?
danda3
@majkahra Ďakujem!
@marijanna Ja som vedela, že si to ty, jasné, aj guľky budú, len teraz je na ne veľmi teplo, ďakujem!♥
@rybarkuchar @zuzi @cica2 @radulienka @valeri @cistinka Ďakujem Vám veľmi pekne, som rada, že sa recept páči, ja mám tiež rada cuketové placky, len v tejto horúčave je toto oveľa jednoduchšie.
@nonna Ďakujem za pripomienku, vločky som nemáčala, ale cesto muselo počkať, kým sa piekol perník, takže to chvíľku postálo aj s vločkami.♥
mirkamt
Takýto koláčik robievame už roky, odvtedy ako bol uverejnený v Slovenke. Veľmi nám chutí a v lete je fajn aj na výlety. Akurát v našom recepte je aj saláma (na kocky) a cibuľa.
pacik
pridávam sa k tým, ktorí chvália, s vločkami to musí byť fajn, ukladám do KK :-)
marijanna
@danda3 ja robim tie gastanove aj teraz ;))) urobim polovicnu davku a sup do chladnicky su dobre aj so zmrzkou a najoblubenejsie mojem malej;))) oni ich priam hlta ani si to nevychutna ;))) tesim sa na tvoje cukrarske majstroviny <3
1x danda3
danda3
@nonna Teším sa! @mirkamt Ja som tiež jedla ten pôvodný, ale teraz sa snažím údeniny obmedzovať lepšie povedané úplne vynechávať, takže táto verzia mi vyhovuje oveľa viac.♥ @pacik Ďakujem!
@marijanna Keď mám pre koho, tak robím, ale teraz sme ostali sami a nám netreba. Tak sa teším, keď prídu a ja môžem zase niečo chystať.♥
isabellafly
aku primarnu funkciu splnaju vajicka v recepte? aby sa to spojilo? lebo by som sa im chcela pokial mozno vyhnut, pripadne dat maximalne jedno... bude to velmi na skodu pevnosti kolacika?
danda3
@isabellafly Bez vajíčok som to ešte neskúšala, neviem, či by sa to spojilo a po upečení nerozpadávalo.☺
tiginko
pre veľký úspech som ho už robila 3x, bola to dokonca naša hlavná strava keď sme sa s manželom a priateľmi presúvali autami na Thassos, šikovne sa to chytá do ruky, v aute sa to nemrví, nemastí (pečiem na papieri) a hlavne je to ľahučké, nepadá vám po ňom hlava na volant :-) Len som ho s dovolením vylepšila majoránkou, troškou cesnaku a pre chlapov som na polovičke rozmiestnila slaninkové pásiky. Vrelo odporúčam!
danda3
@tiginko To mám veľkú radosť, že tak chutí aj s tým vylepšením pre chlapov☺. Inak Thassos je moja srdcovka, najlepšia dovolenka, akú som zažila, už som tam nebola dva roky, mám z toho "absťák" a olej olivový jedine odtiaľ.♥
eraserhead
veľmi dobrý recept bez pridaných zbytočností, tiež nugetky . Troška som si to pomenil cukinu som použil žltú, vynechal som aj pšeno, namiesto kari som dal rímsku rascu a vynechal som zemiakové lupienky.


desertrose7
receptík je fantastický, už aj odskúšaný a vychválený, takže ho budem robiť asi dosť často, hlavne cez cukinovú sezónu...rýchly a jednoduchý, mňam :-)
1x danda3
danda3
@erasehead Som veľmi rada, že si si vybral práve moje recepty, samozrejme, ďakujem za krásne foto a nemám problém s menením surovín v receptoch, od toho sú, aby si ich každý prispôsobil svojej chuti.☺ @desertrose Ďakujem, som rada, že sa u Vás tak udomácnil.♥
johaninka
Diky moc za recept som ho hľadala, cuketa pripravená ide sa na to :)
baya94
tak, dnes sme si dali skoro po roku repete :) neviem, ci som ho minuly rok robila podla tohto receptu, ale zda sa mi ze ano :) jedina obmena co som spravila, ze som dala vlocky len jedneho druhu... a navrch som dala slaninu, tie take platky kupovane (minuly rok anglicku, tento rok oravsku ) akurat s ami pokazilo vajicko- teda tenbudik vajicko, teda mi to trosicku viac chytilo slaninu... tak uvidime co z otho bude... prave sa chladi :))
1x danda3
radost
ja som na tento spôsob robila aj "koláč" s mangoldom...pšenové vločky som nemala..ale k ovseným vločkám som pridala trochu pšeničných klíčkov a strúhanky..teraz som dojedala na večeru-zo včera zostalo...aj manželovi chutilo..urobím aj s cukiňou..vdaka..:-)
1x danda3
danda3
Net za čo, milá @radost - Darinka, som rada, že chutilo a nielen Tebe.♥
havino
tu nenájdené, nevidené, nevyskúšané, ukladám, veľmi sa páči
amalka
presne taketo nieco som hladala a zajtra skusim :)
danda3
@amalka Dúfam, že sa koláč podaril a že chutil. Ďakujem, že si si vybrala práve môj recept.♥
sismi
Včera som vyberala recepty z cukety a tento ma zaujal najviac, dnes som koláč urobila a chutí úžasne! Vďaka za recept :)
1x danda3
aplle
Je fantasticky ... chutil aj mojmu muzovi co je teda co povedat ..<3 dakujem
1x danda3
katka78
Fantastický koláč! Vločky som dala len ovsené, pšeno/proso môj spolustravník nemôže. Boli sme prekvapení chuťou, čakali sme dobrú, bola však výborná. Určite zopakujem veľmi skoro. Ďakujem @danda3 veľmi pekne za recept! Fotka bude možno neskôr, ak ten 5x10cm kúsok koláča dožije zajtrajška. Ak nie, tak až nabudúce :-)
1x danda3
katka78
A tu je sľúbená foto. Včera som ho robila znovu a zabalila aj sestre s rodinkou. Je výborný, ešte raz ďakujem :-)


1x danda3
danda3
Katka, veľmi sa teším, že chutilo, ďakujem za fotku, si mi narobila chute.♥
kriko
Kolacik som robila a bol velmi dobry len sa mi zdalo ze v recepte bolo vela oleja.Dost bol mastny.Nabuduce dam menej oleja.
1x danda3
danda3
@Kriko (2.6.2017 11:05)

Ďakujem, priznám sa, že olej dávam od oka, nechce sa mi špiniť odmerka.☺Ale treba si prispôsobiť podľa vlastnej chuti, môže byť aj menej.
ada13
@Stacy77777 (17.6.2012 22:05)

skoda,ze vam nemam ako dat, ja ich mam teraz tolko,ze uz som z toho nestastna. pomaly sa mi sniva o nich.
danda3
@Tiginko (8.7.2019 17:05)

Ďakujem Ti veľmi pekne za komentár. Som rada, že sa u vás tak udomácnil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia