Ríbezle ku sviečkovej

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Takto zaváram aj brusnice ale tie ešte nie sú - tak nám poslúžia aj červené ríbezle, ktoré v tomto recepte chutia podobne.

Suroviny

1 kg
1/4 l
1 3/4 l chladná
65 dkg




Postup

  1. 1

    Vodu si rozdelíme. Do jedného hrnca dáme 1/4 vody a 1 l4 octu a prevaríme. Vriacou vodou prelejeme očistené a umyté ríbezle / alebo brusnice/ a hneď scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Do druhého hrnca dáme 1 a pol l vody, cukor, scedené ríbezle a ostatné prísady./ Kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov/. Všetko spolu varíme asi 10 minút - kým sa stratí pena. Stále miešame.

  3. 3

    Horúce plníme do flaš postavených na plech , uzatvoríme, obrátime hore dnom. Vychladnuté odložíme a používame ako prílohu ku sviečkovej, ale aj k pečenému mäsu...

Diskusia k receptu

medulienka122
dobrá alternatíva, aspoň nemusím kupovať drahé brusnice, keď ríbezle mám zadarmo svoje, musím vyskúšať
daniela142
Tento recept poznám pod názvom ríbezle á la brusnice, lebo potom naozaj aj chutia ako brusnice. Je to výborný spôsob, ako spotrebovať úrodu červených ríbezlí a takto pripravené sú oveľa chutnejšie ako obyčajný kompót. Vrelo odporúčam, najmä pre tých, ktorí si nevedia zohnať pravé brusnice.
katarina64
dnes som začala oberať ríbezle a narazila na tento recept...už aj idem vážiť 1 kg ríbezlí a dám vedieť ako to dopadlo...
1x hanina
kimlo
Super, konecne viem co s ribezlami na zahrade...
janealli
Robievam týmto spôsobom ríbezle už roky, ale keď ich varím, dávam len 150 ml vody na 1 kg ríbezlí, v recepte je až 1500 ml. Ostatné suroviny podľa receptu. Takto robené ríbezle majú chuť brusníc a po odstatí má šťava rôsolovitú konzistenciu.
hanina
@kimlo
Ešte sa dajú zavárať aj s mrkvou- myslím, že aj to som dala na varechu.
hanina
@kimlo
A zabudla som na ríbezľový kečup aj to je na vareche.
Prajem dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia