Hovädzie s cviklovými rezancami

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 13. júla 2012

Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu v sladkokyslom náleve (nechcelo sa mi variť čerstvú) a Zobraziť celý popisVčera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu v sladkokyslom náleve (nechcelo sa mi variť čerstvú) a možno práve to im dalo zaujímavú chuť. Hovädzinu som pripravil diétne – ešte stále bojujem s cholesterolom. Odporúčam pripraviť ju na spôsob perkeltu a dobre pikantnú. Tak vynikne kombinácia s tvarohom.

160 minút
príprava

Suroviny

1 kg
200 g
100 g
2 PL
0,2 l
2 ks
  a hladká pol na pol




Postup

  1. 1

    Hovädzinu (použil som stehno) nakrájame na čo najtenšie plátky.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 1
  2. 2

    Nechal som ju spariť v parnom hrnci. Tenké plátky sa zatiahnu a pri ďalšom dusení sa nerozpadnú.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na jemno – naozaj na jemno.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 3
  4. 4

    Zelenú fazuľku urestujeme s cibuľou na olivovom oleji. Omylom som najprv nalial miesto olivového, trochu ostropestrecového oleja. Má horkastú chuť, ku podivu to nevadilo.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 4
  5. 5

    Za chvíľu ju vyberieme a vložíme sparenú hovädzinu. Pridáme bylinky, červenú papriku, trochu korenia, 2 PL medu a dusíme do mäkka. Podlievame paradajkovou šťavou.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 5
  6. 6

    No a teraz rezance: potrebujeme 2 vajcia, hladkú a polohrubú múku (1:1), trochu soli a rozmixovanú cviklu.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 6
  7. 7

    Vypracujeme rezancové cesto.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 7
  8. 8

    Rozvaľkáme na cca. 1 až 2 mm, pomúčime a necháme postáť. Nakrájame rezance – vami zvolená šírka a dĺžka určite neovplyvnia ich kvalitu.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 8
  9. 9

    Povaríme - al dente a môžeme servírovať. Na vrch nasypeme tvaroh, niekto si môže dať smotanu, prípadne nejaký dip. Mne najviac vyhovuje kombinácia s tvarohom.

    Hovädzie s cviklovými rezancami - obrázok 9

Diskusia k receptu

sonulienka
Tak to je paráda už som si uložila pokúša ma to ale už mám navarené a zajtrá ideme na grilovačku.
sneica
ochutnala by som,paci sa mi to....rezancove cesto ma nadhernu farbu a zelene fazulky milujem...receptik ukladam....
evanaaa
Zaujímavé, tie rezance, ale s mäskom môžu šmakovať. A ešte by sa dali spraviť aj špenítové, z pretlaku ( špen. pyré), možno aj oboje naraz, bol by farebný tanier.
opr. - špenátové.....
mariana33
bože, to vyzerá lákavo a nádherne...je to pravda...muži vedia fakt super variť...:o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia