Sterilizované baranie rohy s hrozienkami

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 17. júla 2012

Inšpirovala som sa týmto receptom od tatranky - http://varecha.pravda.sk/recepty/baranie-rohy-s-hrozienkami-fotorecept/19945-recept.html . Trošku som si ho upravila podľa seba. :)

30 minút
na 85 °C

Suroviny

1500 g
Nálev:
2,5 l
6 dl
120 g
1,5 PL
10 ks
5 ks
100 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Baranie rohy umyjeme. Hrozienka namočíme do vody a po chvíli ju zlejeme. Cesnak si nakrájame na plátky. Do pohárov dáme na dno 3 plátky cesnaku a malú lyžičku hrozienok. Poháre naplníme rohmi, navrch znovu dáme cesnak a hrozienka.

  2. 2

    Uvaríme si nálev. Horúcim nálevom zalejeme baranie rohy. ( V pôvodnom recepte boli aj čili papričky,no my sme mali štipľavé baranie rohy,takže tie som nedávala; a tiež olej - pol kávovej lyžičky - na ten som pre zmenu zabudla,ale hádam to nebude až taká veľká chyba. ) Poháre zavíčkujeme a sterilizujeme pri teplote 85 st./30 min.

Diskusia k receptu

izabella929
dobre si urobila,k že si dala do nich hrozienka, budú mať úžasnú chuť.-))) robím to aj ja tak.-))) skvelééé.-)
anickamist
ja ked zaváram baranie rohy dám ich trošku povarit aby neboli také tvrdé a lepšie sa daju do pohárov naukladat su výborné(((
micca
ake su tie hrozienka daju sa jest zjemni chut branich rohov.Preco sa tam davaju dik za odpoved
hviezdickaz
@anickamist- mas vyborny napad,nabuduce ich skusim chvilu povarit,aby sa mi tam lepsie vkladali :) Aspon vyuzijem "poznamku k receptu" :)) Vdaka.
hviezdickaz
@micca- s hrozienkami som zavarala prvy krat,moj manzel sa velmi tesi,lebo on baranie rohy "velmo lubi" :D Ale viem,ze si tam tie hrozienka velmi chvalia,napisem blizsie,az otvorim pohar. :)
medovnicek
o baraních rohoch s hrozienkami som už počula od mojej dobrej kamarátky Marienky, baranie rohy zaváram, ale hrozienka som ešte nikdy nepridávala, zrejme je načase to vyskúšať
sneica
baranie rohy mam rada a to ze sa pridavaju k nim hrozienka som ani len netusila...rada ochutnam cize vyskusam...
evkalibka
vlani som aj ja zavárala po prvý krát, ale som ich pokrájala asi na 2 cm kúsky. Mali sme oslavu, všetkým chutili.
jamalinka
ja som ich tiež vlani vyskúšala, ale mala som už len zbytok baraních rohov. Tento rok som ich nasadila až asi 35 koreňov, mám čo robiť(sterilizovať), ale je to naozaj delikatesa, niečo o čom som predtým ani netušila, že je tak chutné, recept posúvam gazdinkám tým, ktoré majú v obľube trošku pikantné. Ďakujem za veľmi dobrý receptík.
sidunka
Schvaľujem, ak niekto nedá olej do zaváranej papriky. Je to oveľa chutnejšie a nie je to slizké, ako s olejom, ani nechytí pach starého oleja. Okrem toho doporučujem nepredvárať akúkoľvek papriku pred zaváraním. Je potom výborná chrumkavá a nie je blatová.
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia