Obložená ryža MÉCHIKÁNO

nonna - fotkanonna, 21. júla 2012

Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj Zobraziť celý popisJe sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj v zime použitím mrazenej. Teraz v letnom období aj celerovú vňať treba dať čerstvú, jednu menšiu byľku. A tak trošku toto papaníčko "navštevuje" Mexickú kuchyňu. Príjemné ochutnávanie!

1
porcia
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
100 g
2 ks
1 PL
40 g
1 ks
1 ks
1/2 KL
1/4 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Fazuľku očistíme od fúzov, nakrájame na 1cm dlhé kúsky, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte raz prekrojíme. Syr pokrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji krátko popražíme chilli, potom pridáme cesnak nakrájaný na plátky a nadrobno pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita.

  3. 3

    Na cibuľu dáme fazuľku, chvíľku opražíme a zalejeme predhriatou vodou tak, aby bola fazuľka práve zaliata.

  4. 4

    Pridáme zostávajúce koreniny, osolíme, pridáme kukuricu a dusíme 5 minút.

  5. 5

    Potom pridáme rajčiny, dobre premiešame a dusíme 3 minúty.

  6. 6

    Nakoniec vhodíme do hrnca syr a necháme na ohni asi 1 minútu.

  7. 7

    Ryžu uvaríme v osolenej vode a dáme na ňu pripravenú zeleninovo-syrovú oblohu.

Diskusia k receptu

jerica
@nona , pridala som do mojej kk,ked ho budem spracovávať , možno pofotím a pridám,fakt , takto spracovanie fazuľky je výborné, aj pre tých mäsko papajúcich ako príloha , nemusí byť ani ryža :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia