Boršč

jokin - fotkajokin, 31. júla 2012
Boršč
Foto: jokin

Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, tak Vám prekladám výsledný recept.

5-6
porcií

Suroviny

300 g
500 g z pliecka
400 g
200 g
100 g
100 g
200 g
1 stúčik
100 g
2 PL
1,5 KL
2 ks
1/3 KL
1,5 PL
250 g
200 g
150 ml
1500 ml




Postup

  1. 1

    Hovädzie rebrá som dal variť do kuchty . Po hodine varenia som ich vybral, už boli uvarené. Do kucty som teraz dal variť bravčové mäso pokrájané na menšie kusy, spolu s pokrájanou kapustov. K mäsu a kapuste som pridal soľ, korenie a bobkový list a varil som to ďalších 25 minút. Po tomto čase bolo mäso aj kapusta uvarená, tak som do kuchty pridal pokrájané zemiaky, kuchtu som zavrel a ako sa natlakovala, tak som vypol plameň, aby sa zemiaky nerozvarili. Takto to vyzeralo po skončení varenia. Do vývaru som pridal aj hovädzie mäso obrané z rebra.

    Boršč - obrázok 1
  2. 2

    Pokaľ sa my varilo mäso, tak som si uvaril dve menšie cvikle. --Očistenú zeleninu som pokrájal a dal restovať na panvicu k osmaženej cibuľke. Po chvíľke som ju zakryl a dusil do zmäknutia. Do udusenej zeleniny som pridal pokrájanú cviklu, kečup a ešte tak minútu podusil aby sa prepojoli chute.

    Boršč - obrázok 2
  3. 3

    Udusenú zeleninu som pridal k uvarenému mäsu, Ešte som boršč dochutil vodou z kvasenej kapusty, nechal som ho v zavretej kuchte pol hodinky odpočívať a mohli sme ísť jesť. Na tanieri si každý pridal smotany a už sme boli všetci v siedmom nebi.

    Boršč - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
mnaaaaam, tak takyto sa varieval aj u nas, ked este zil tatino, poctivy, masity :-)
rybarkuchar
Vyzerá super. Prvý je vždy najlepší. Myslím si, že boršč alebo guláš sa nedajú navariť druhý krát rovnako. Vždy budú o čosi iné.
medovnicek
veru by som sa dala pozvať, pamätám si ako nám ho výborný varili v školskej jedálni
rein
Idem ho skúsiť prvý krát v živote podla tvojho receptu.Ukladám do kk.
jokin
rein dúfam že sa ti vydaril a že ti chutil
renka73
Toto som hľadala zajtra uvarím..ďakujem za receptík.
grandma
Vyzerá výborne len ja nie som zástanca pridávať kečup, namiesto toho by som dala par.pretlak. Asi si cez víkend uvarím, urobil si mi chute.
jokin
grandma ani ja som nedával kečup to je preklep išiel tam pretlak v surovinách je to dobre. Čítaš ozaj pozorne si prvá čo si to všimla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia