Broskyňový koláč

denisac - fotkadenisac, 1. augusta 2012
Broskyňový koláč
Foto: denisac

Už 2 dni na mňa doma pozerali broskyne, ale keď som našla tento recept bol ich osud spečatený. Výsledok stál za to, aj keď Zobraziť celý popisUž 2 dni na mňa doma pozerali broskyne, ale keď som našla tento recept bol ich osud spečatený. Výsledok stál za to, aj keď sa mi trošku viac pripiekol ako bolo potrebné (akurát som uspávala moju malú princeznú, tak nebolo možné sa skôr vzdialiť), ale vôbec to nepokazilo jeho skvelú chuť.

6
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
2 lyžičky
140 g studené
85 g
1 ks
100 g
100 g
700 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. V mise zmiešajte múku so škoricou, potom pridajte nakrájané maslo a zpracujte na mrveničku. Z odváženého množstva dajte stranou 2 lyžice cukru a druhú časť prisypte k mrveničke. Vmiešajte žĺtok a lyžicu vody a vypracujte tuhé cesto. Zabalte ho do fólie a dajte na 30 minút do chladničky.

    Broskyňový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu broskýň zmiešajte s cukrom, ktorý vám zostal. Cesto vyválajte priamo na papieri na pečenie na placku o priemere 30 cm a presuňte ho aj s papierom na plech.

    Broskyňový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Doprostred (do kruhu o priemere asi 20 cm) nasypte polentu zmiešanú s mandlami a na to poukladajte pokrájané broskyne. Zľahka prehnite okraje cesta cez broskyne, stred nechajte nezakrytý. Bielkom potrite okraje cesta a posypte ich trstinovým cukrom. Pečte 30–35 minút alebo do chvíle, kedy bude cesto pevné a broskyne se prepečú a zmäknú.

    Broskyňový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Sympatický koláč, ovocné sú najlepšie. Ide do kk.
apik
Neviem ,nepoznam,co je to instantna polenta.
denisac
Instantna polenta, je myslena polenta zo sacku, este neuvarena. :)
pivonka
Upiekla som tvoj koláč. Polentu som poruke nemala ale som si pomohla piškótovou strúhankou. Bol veľmi chutný, spojená chuť orechov a veľa ovocia. Použila som nektarinky, ale bolo ich menej, tak som doložila letné jablká. Pomohlo to, ale samozrejme, že nektarinky boli lepšie.
denisac
@pivonka to som rada, že ti chutil :) super napad, piskoty namiesto polenty :) dobre si sa vynasla :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia