Nepečená letná torta

elekra - fotkaelekra, 7. augusta 2012
Nepečená letná torta
Foto: elekra

Ohlásila sa mi dcéra, že mami, si doma? Prídeme Ti zagratulovať. Potešila som sa, veď prejsť vyše 300 km pre gratuláciu poteší....

6-8
porcií
20-30 minút
príprava

Suroviny

1 sáčok
1/8 kg
podľa potreby
1 ks
1 ks
2 ks
1 sáčok
podľa potreby
podľa potreby
300 g




Postup

  1. 1

    Detské piškóty poriadne rozmrvím, dám do misky a zmiešam s rozpusteným maslom a sirupom. Tortovú formu vyložím potravinárskou fóliou a zmes piškót do nej natlačím. Vznikne krásny, vláčny tortový korpus. Dám do do chladničky a pripravím si plnku. Vymiešam si 2 žĺtka s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kvapkou limoncella. Naschvál neudávam množstvo cukru, je to individuálne. Každý nech si pridá podľa vlastnej chuti a podľa toho, aké má sladké ovocie. Ja som dala 2 malé sitká (cca 4-5 polievkových lyžíc). Do vymiešanej zmesi pridám postupne po jednom kelímku riccoty a mascarpone a jemne zamiešam. Vznikne hladký krém, ktorý navrstvím na nachystaný piškótový korpus. Navrch krému poukladám nahusto zmes lesného ovocia, dala som čučoriedky, maliny a černice. Tortu nechám zachladiť a podávam nakrájanú na rezy a jemne poprášim práškovým cukrom. Dúfam, že Vám bude chutiť.

Diskusia k receptu

medovnicek
pre tieto horúce dni ako stvorená, nehovoriac o tom, že mascarpone s ovocím je mňaaaaam
agora
páči sa mi,že je iná ako klasické smotanové,vyzerá pekne...
cica2
milujem keď je tak veľa ovocia, krásna tortička :-)
abend
@ elektra nie sú tie surové žĺtka v horúcom lete nebezpečné ?
elekra
@abend , mala som aj ja trochu obavy, ale vajíčka boli čerstvé, torta sa dala hneď do chladničky a potom už nebola šanca na to, aby boli nebezpečné.... Mám vo zvyku robievať takúto tortu ako jednohubku, zje sa na posedenie.