Ananásová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. augusta 2012
Ananásová torta
Foto: droetker

Komerčný recept.

Suroviny

Na cesto:
3 ks
120 g
1 balíček
150 g
1/2 balíčka
1 PL
Na náplň:
250 ml
250 g (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíček
100 ml
Na polevu:
1 balíček
2 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku premiešame s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme. Zľahka ručne zapracujeme do peny a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 15 minút

  3. 3

    Upečený korpus necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na prípravu náplne ušľaháme smotanu dotuha. Ananás necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, namiesto vody použijeme šťavu z ananásového kompótu. Vmiešame šľahačku a nakrájaný ananás. Dôkladne zamiešame. Okraj tortovej formy očistíme a na vychladnutý korpus nalejeme náplň. Uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť.

  5. 5

    Cukrárenské želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Tip: Povrch torty môžeme ozdobiť kolieskami ananásu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia