Dusené hovädzie OKAWANGO

nonna - fotkanonna, 31. augusta 2012

Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy Zobraziť celý popisTento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy aj chuti a dodáva ľahodnosť. S týmto kulinárskym počinom sa ocitnete v južných diaľavách.....

2
porcie
9 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
20 g /sójové mäso/
4 ks väčšia
1 ks veľká
1 ks väčší zväzok
3 PL (Starodávny /V.Miltner:Indická kuchyně,str.150/ alebo ostrý kečup)
1 1/2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso pokrájané na 2cm dlhé pásiky a necháme zbelieť a pustiť šťavu.

  2. 2

    Podlejeme predhriatou vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a Garam masalou a dusíme 25 minút.

  3. 3

    Reďkovky nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu spolu aj s kečupom a žeruchou. Dusíme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Nakoniec pridáme Bontrae. Ak je v mäse dosť šťavy, netreba ho namáčať do vody. V opačnom prípade ho necháme naboptnať 3 minúty a až potom pridáme k mäsu. Varíme ešte 5 minút.

  5. 5

    Neviem prečo pri kečupe nezakceptovalo uvedené množstvo, tak udávam ešte raz tu v postupe, ide ho tam 3PL.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia