Europasta fotorecept

jody - fotkajody, 5. septembra 2012
Europasta (fotorecept)
Foto: jody

Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny odvšadiaľ a slovenské spracovanie... :-)

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vymetieme špajzu a chladničku a čo nájdeme, použijeme.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zeleninu, nakrájame na drobno. Rovnako aj údeniny.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji speníme cibuľku, po chvíli pridáme slaninu a popražíme.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prihodíme rajčinu (ja nešúpem, ale to je na vás).

    Europasta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zasypeme čerstvou bazalkou. Dokonca som tam pridala aj bazalkové kvety.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme kaleráb, mrkvu a kápiu. Stále opekáme.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte trochu mladej cibuľky, ...

    Europasta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...cesnaku, ...

    Europasta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a šup tam s klobáskami.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zasypeme čerstvou vňaťou, podlejeme horúcou vodou a dusíme.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Medzitým si uvaríme cestoviny - špécle.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K omáčke pridáme domáci pretlak ...

    Europasta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ... a nakoniec ešte poriadnu hrsť čerstvej bazalky. Nezahusťujeme ničím.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávame posypané strúhaným ementálom. Prajem dobrú chuť.

    Europasta (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

lusinkab
Nahodou super napad na euro omacku :-) mne sa to velmi paci a vsetky suroviny co su tam mam velmi rada :-)
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
no, idem sa do toho pustit ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia