Fliacky s kyslou kapustou

bambulka63 - fotkabambulka63, 20. septembra 2012
10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:




Postup

  1. 1

    Najprv si narezeme cibulu na drobno a oprazime na oleji,ked je uprazena do zlatista pridame nepremytu kapustu aj zo stavou a nechame dusit az do mekka.

  2. 2

    Kym sa nam dusi kapusta tak si urobime cesto-muku,vajce,vodu a sol zmiesame do kopy vodu pridavame pomaly podla toho ake je cesto aby sa dalo dobre vyvalkat,ked je cesto hotove a vyvalkane aspon na 1mm postavime si zatial osolenu vodu, kym zovrie tak si narezeme cesto na fliacky ked voda vrie hodime fliacky do vody a vyberame ked uz budu plavat hore.

  3. 3

    Ked je uz kapusta mekka pridame tam domace fliacky pridame korenie a poriadne zamiesame.

  4. 4

    Posledne co urobime-nakrajame slaninu na kocky a oprazime na panvici ale bez oleja lebo nam pusti stavu pridame trosku cesrvenej papriky nechame poprazit ked uz je vysypeme do fliacok aj zo stavou zo slaniny a premiesame,a mozme ist obedovat. Prajem dobru chut :)

Diskusia k receptu

marienka44
@Bambulka63 , v bode c.4 sa spominaju halusky a v nadpise su flaicky:-)
Nepomylila si sa ? Ja robim zemiakove halusky s kyslou kapustou a so slaninkou. Je to moje najoblubenejsie jedlo.
evanaaa
Veru, strapačky sú haluišky s kyslou kapustou a kapustové fliačky ( niekde šiflíky ) sú so sladkou hlávkovou, nastrúhanou a podosenou na karameli alebo s trochou cukru.
anina6
ja robievam fliačky so sladkou kapustou podobne ako evanaaa ale myslím si že s kyslou kapustou sa nedá nič pokaziť. chválim domáce spracované hnetené cesto, dnes veru podaktorí robia iba cestoviny z obchodu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia