Cookies s arašidovým maslom

veve - fotkaveve, 28. septembra 2012
Cookies s arašidovým maslom
Foto: veve

Arašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ, samotné ma neohúrilo... Tak som vyskúšala recept na keksíky, Zobraziť celý popisArašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ, samotné ma neohúrilo... Tak som vyskúšala recept na keksíky, kde je úplne dokonalé :-)

35
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
4 PL zmäknuté
1 ks
1/2 hrnčeka
1/2 KL
1 KL
štipka




Postup

  1. 1

    Dáme si predhriať rúru na 180°C. Rozdrtíme si arašidky v cukre a premiešame ich v miske s hladkou a hrubou múkou a sódou bikarbónou. V druhej miske dôkladne zmiešame arašidové a obyčajné maslo, pridáme cukor, vajce, rumovú arómu a soľ. Postupne sem primiešavame sypkú zmes múky a arašidov až vznikne husté lepkavé cesto.

  2. 2

    Vyložíme si plech papierom na pečenie a kladieme naň kôpky cesta vo veľkosti vlašského orecha, tak cca 5cm od seba. Každú kôpku na plechu jemne stlačíme do tvaru hrubšej placky a dáme piecť na 12-15 minút.

Diskusia k receptu

medovnicek
arašidové maslo som v obchode videla, ale ešte som ho nikdy nekúpila, tieto tvoje koláčiky ma navnadili:)
veve
Hľadala som pre to maslo nejaké využitie a v keksíkoch je super, lebo im dáva takú "prudko arašidovú" chuť.
ola111
Musia byť fajné,asi sa nič nestane,keď by sa tá rumová esencia nahradila
rumom,skúsim,páčia sa mi :)
veve
Isto by sa nič nestalo aj keby tam nebola vobec :-)
martamm
Musia byt vyborne, lan sa obavam tych arasidov v cukre, tolko kalorii, ale upeciem ich napriek tomu, snad kusok neuskodi :)
veve
No pri tomto recepte neodporúčam rátať kalórie :-) Arašidky v cukre som dávala preto, lebo sa mi nepodarilo zohnať obyčajné arašidy. Ak máš nesolené oriešky, daj tie, nebude to také sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia