Roláda z bedlí

fanka39 - fotkafanka39, 13. októbra 2012

Tento receptík som našla, je vynikajúci, vhodný pre všetkých milovníkov húb. Stačí vybehnúť do lesa, teraz je bedlí všade dosť, nazbierať, urobiť.... a dobrú Zobraziť celý popis Tento receptík som našla, je vynikajúci, vhodný pre všetkých milovníkov húb. Stačí vybehnúť do lesa, teraz je bedlí všade dosť, nazbierať, urobiť.... a dobrú chuť.

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks v črievku
3  ks




Postup

  1. 1

    Ingrediencie: Zopár väčších bedlí, tavený syr (v črievku), šunka, plátky tvrdého syra, 3-4 vajíčka, soľ, čierne korenie, malé množstvo údenej slaniny. Popis prípravy: Do pekáča položíme fóliu na pečenie, alebo mastný papier. Na fóliu (papier) kladieme vedľa seba dolu klobúkom bedle, ktoré osolíme a jemne okoreníme. Aby klobúčiky bedlí prekryli dno pekáča, niekedy ich treba prelomiť. Na lupene klobúčikov vytlačíme z črievka tavený syr a poukladáme na ne plátky šunky, a na ňu naukladáme plátky tvrdého syra. V pekáči naložené vrstvy doplníme sporo plátkami slaniny ( môžeme aj vynechať, zakryjeme fóliou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením odkryjeme fóliu a na vrstvu plátkového syra rovnomerne nalejeme rozšľahané, osoľené, prípadne aj okorenené vajíčka a opäť zakryjeme fóliou. Po dopečení plát za pomoci fólie stočíme do rolády a necháme v nej vychladnúť. Keď zrežete nerovné okraje rolády, nakrájate ju na úhľadné kúsky vhodné do studených mís. Sú pekné a chutné aj teplé ( nakrájané uložené na tanieri a zohriate v mikrovlnnej rúre) so zemiakovou kašou a ozdobené zeleninou. Pochúťka nielen pre jazyk, ale aj pre oči. Ak použijeme slaninu, tak s mierou, pretože premasti pečúcu sa masu a roláda sa dobre nezlepí.

Diskusia k receptu

salinka
Kde ti ludia chodia na taketo vseliake dobroty? Teraz si dam za domacu ulohu nazbierat bedle a idem na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia