Frittata - omeleta špenátová

marianna76 - fotkamarianna76, 4. októbra 2012

Tak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila... Mám ešte v záhradke čerstvý špenát, tak Zobraziť celý popisTak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila... Mám ešte v záhradke čerstvý špenát, tak škoda ho nevyužiť. Jedlo je ľahké aj na prípravu, aj na jedenie.

1
porcia
1 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 čerstvý
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji som krátko opražila dva strúčiky na drobno nakrájaného cesnaku. Pridala umytý novozélandský špenát, jemne posolila. Dusila chvíľku, možno dve minutky...

    Frittata - omeleta špenátová - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka som rozbila do pohárika, osolila, rozmiešala. Môže sa trošku vody pridať.

    Frittata - omeleta špenátová - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčkom zalejeme udusený špenát, tak aby bolo aj na ňom aj okolo ... Vajíčok môžte dať podľa chuti. Môže si to i premiešavať a budete mať praženicu... Ja som mala chuť na túto placku.

    Frittata - omeleta špenátová - obrázok 3
  4. 4

    Nechala som stuhnúť... asi tak tri minutky, lebo špenátu bolo viac, tak aby sa to vajíčko prehrialo poriadne. Ku koncu som ma 20 sekúnd obrátila na druhú stranu. Aj dlhšie môžete... podľa chuti. Hodia sa aj rajčiny, ale nemala som, tak som si pomohla kečupom. Špenát je zdravý a raz za čas ho potrebujeme.

  5. 5

    Obsahuje vitamíny A, B, C, E a K; draslík, horčík, vápnik, zinok, železo. Pomáha od únavy a stresu, posilňuje imunitu. Pozor, kyselina šťavelová v špenáte môže podporiť rast obličkových a močových kameňov. Špenát sa neodporúča konzumovať ani ľuďom, ktorí majú dnu.

Diskusia k receptu

marcy
mne je z vajec ťažko,ale v tejto úprave robievam,jedávam často a fakt nemám problémy :O))
tiginko
skúste vajíčko rozšľahať s nastrúhaným enciánom, ešte väčšia dobrota!
lusinkab
...takuto frittatu robim aj ja nahadzem na panvicu co mi pride pod ruku a zalejem ochutenym vajickom ;-) to je ale dobrota
2010
:-) bez kecupu s Thajskou chilli


frezia68
Včera bola na obed,síce špenát mrazený,ale so zem.kašou fajnééé :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia