Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili

cottonmouth - fotkacottonmouth, 14. októbra 2012

V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny a vypadlo z toho toto prekvapivo vydarené jedlo Zobraziť celý popisV chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny a vypadlo z toho toto prekvapivo vydarené jedlo :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Mäso:
1 kg
2 ks
1 ks
6 plátkov
6 plátkov
Príloha:
Šalát:
3 ks
1/2 ks
3 - 4 listy (ľadový šalát)
1 poldeci




Postup

  1. 1

    Mäso s neurčitým názvom bravčové steaky, ktorého bolo 6 ks vyklepeme (tak akurát, nie úplne na podrážku), osolíme, okoreníme, potrieme troškou horčice a naprudko opečieme na masti.

  2. 2

    Mäso poukladáme na plech vymazaný masťou, naukladáme naň paradajky a papriky nakrájané na (pol)kolieska a slaninu. Môžme prípadne podliať trochou vody, ale netreba, paradajky jej pustia dosť. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť. Po cca 50 minútach poukladáme na mäso syr a pečieme ešte 10 minút odokryté.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky (s troškou masla) a zeleninový šalát - paradajky, uhorku, šalát a syr (balkánsky / mozarella / podľa chuti) pokrájame, osolíme, okyslíme, zalejeme olejom a (vo vodnej lázni zohriatým) medom, posypeme oreganom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

eraserhead
.......bravò......
žiadne tuposti typu: vegeta, grilovacie korenie, korenie na steaky, korenie na korenie.....
ak to bolo robené na intráku, ešte raz ......bravò.......
bubuayogi
fiiiiiiiiiiiha to je mega intrak, ked sa tam da takto varit, taketo sme my za studentskych cias ani na private nekuchtili, lebo nebola funkcna rura.....a okrem ineho nebolo penazi na maso. Recept vyborny, len tak dalej ;)
cottonmouth
Dakujem :)
bubuayogi: No my mame 2 elektricke dvojplatnicky, ale tuto malicku elektricku ruru v ktorej sme to robili mame len asi pol roka. Aj ta je iba jedna pre 3 poschodia :) A na maso sme sa zlozili styria, mali sme obed a este 2 kusky zostali.
bubuayogi
cottonmouth tak vam budem drzat palce, nech sa niekto na ruru a dvojplatnicky neulakomi, u nas mizlo vsetko co nebolo prizvarane, zial. A prajem vela inspiracii a radosti zo spolocneho kuchtenia, napady su skvele ;)
cottonmouth
@eraserhead : Dakujem, ja take veci moc nepouzivam, som vycvicena a vystrasena (zo vseliakych glutamanov, aspartamov a podobnych veci) od mamy :)
@bubuayogi : Platnicky su osadene, mikrovlnka prisrobovana, ale je pravda, ze rura je tam len tak navolno. Zatial nezmizla, ale casto tam chyba plech :D
rajnica
Toto v internáte? "Nešálite?" To muselo byť sviatočné alebo to robili neskutočne šikovné dievčence. 1**
cottonmouth
@rajnica : Zase su to intraky v Cesku, nie na Slovensku. Sice som na ziadnych slovenskych nikdy nebola, ale pocula som len to najhorsie...
eva53
ešte aj zeleninku ste si spravili, to muselo byť chutné všetko:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia