Lístkové rezy s rumovou polevou

thomicool - bez fotkythomicool, 20. októbra 2012
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
 na posypanie
1 l
185 g
3 ks
4 PL
8 PL
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Listov cesto si rozpolíme a na pomucenej doske rozválkame na dva pláty (velkost velkého plechu). Obidva pláty prepicháme vidličkou a upečieme v trube dozlatova,a necháme vychladnut.

  2. 2

    Z mléka a pudinkového prášku uvaríme hustý pudink a pridame 4pl krupicoveho cukru, do ktoreho hned po odstavení primíšame 1pl rumu a 125g másla, ktoré v nom za stálého miešania necháme rozpustit. Hotový krém natrieme rovnomerne na jeden plát cesta a druhým plátem zakryjeme vrstvu krému.

  3. 3

    60g másla rozpustíme v kastrolku, pridáme mletý cukor, kakao a poriadne premiešame. Pridáme 7pl rumu a natrieme na vrchný plát

  4. 4

    Rezy necháme aspoň 3 hodiny v chladne aby stuhly.

Diskusia k receptu

elisticka
noo super mnam :-)) musia byt vynikajuce... ukladam a vyskusam @medulienka122 no veru asi by to bolo lepsie nakrajat ako na obycajnych kremesoch...
nejedla22
Mletý cukor?
vyzerá to dobre, ale azda by aj recept mal byť v slovenčine a nie v čechoslovenčine - to nie je ani po záhorácky...
afataga
mnam, do toho pudingu sa moze pridat aj nejake bobulove ovocie
evanaaa
No, za 1)- vypadajú dobre, iste sú chutné,
za 2)- pre @nejedla22 , ty si záhoráčka? prečo by to nemala byť záhoráčtina?
za 3)- @cistinka , pravdu máš, no je možné, že ich predsa robil podľa toho receptu, len chyba lávky, mal dať aj pôvod-autora, ale asi to ešte nevie.
za)- 4, @thomicool , záhorák, vitaj na Vareche, budeš aj ďalej piecť a variť? Potom sa prihlásim k tebe, pomôžem ti zjesť zákusok, xixi, možno nie si odo mňa ďaleko.
evia
čítam všetky pripomienky, ale mne sa nezobrazil pri recepte obrázok, tak som si ho pozrela na cistinkinej prílohe. to sa mi ešte nestalo
evanaaa
Ani ja nevidím pod titulkom žiadny obrázok, asi ho už odstránili. Ak kopíroval, tak to by mal vedieť, že sa to nerobí. Nie je zakázané uverejniť recept ako ho on robil, len mal dať vedieť, odkiaľ ho má. Možno, ak bude čítať komentáre, uvedie všetko na pravú mieru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia