Višňová láska rezy

valina - fotkavalina, 29. októbra 2012
Višňová láska rezy
Foto: valina

svieže rezy na každú príležitosť

45
porcií
80 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
150 g
250 g
1 bal.
3 PL
6 PL
6 PL vlažná
PLNKA I.:
7 dcl
3 dcl .+doliať vodu
1 bal.
1 bal.
PLNKA II.:
500 g
250 ml
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 180 ´C asi 40 min. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.

  3. 3

    1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 500 g syr mascarpone.

  4. 4

    Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, trochou bielej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom, medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.

Diskusia k receptu

evusik
ináč milujem všetko čokoládovo višňové a tvoj prvý recept mám odložený, pretože sa chystám niečo podobné upiecť (ja dávam do cesta čokoládu) tvoj recept sa mi páči :-)
danculka
Aj ja ho mím odloženy a robievam takto aj s iným ovocím,super...
darina57
kolacik je super urcite ho upeciem..to nevadi ze je tu dvakrat..stava sa vselico..zivot ide dalej..
janger
Ta fotka mi bola hned velmi povedoma....A veru, tento isty recept si tu uz raz uverejnila...Ale zrejme su tieto krasne rezy tak dobre, ze si to chcela zduplovat ;-). Su paradne.
anina6
nádhera, len keby sa do toho dalo aj zahryznúť. no nič ukladám a upečiem.
ancicka
Prečo fotorecept,ked to nieje fotopostup.Mohla si ho aj inač pripomenúť!
helca103
aj mňa tá fotka zaujala lebo to mám uložené už dávno a ten fotorecept ... @ancicka ona to má napísané pri všetkých svojich receptoch :-)
astheart
Ten postup je trochu zmatený....... Jak v tom prvním receptu, tak v tomto. Liší se množství mascarpone. Podle obou postupů se má do šlehačky vmíchat mascarpone, ale pak najednou se plní a zdobí nejen touhle náplní, ale i čistou šlehačkou........ Takže, jak to prosím je?
valina
lepšie čítaj, medzi šľahačku s mascarpóne vkladáme plnku z višní ....
gogogo
upiekla som ho už minule, keď sa objavil na Vareche, je naozaj výborný
gretolinka
Vyzerá krásne :) mascarpone a višne, skvelá kombinácia, ktorá dá ešte lepšiu chuť. Pri najbližšej príležitosti bude višňová láska ;)
korka
Dva recepty na ten istý koláčik a od tej istej osoby, len zdanlivo rovnaké. V jednom je použitá hladká múka, v druhom polohrubá, v jednom je 250 g mascarpone, v druhom 500 g.

Nepochybujem, že koláčik je dobrý a mám naň veľkú chuť...
nikca95
Chcela by som sa spýtať aký veľký plech je použitý na ten koláčik. :) Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia