Upírske muffiny

archaa - fotkaarchaa, 4. novembra 2012
Upírske muffiny
Foto: archaa

Halloween je tento rok už za nami, ale možno na ten ďalší vás inšpirujem týmito skvelými "krvavými" muffinami. Zožnete s nimi garantovane úspech, sú Zobraziť celý popisHalloween je tento rok už za nami, ale možno na ten ďalší vás inšpirujem týmito skvelými "krvavými" muffinami. Zožnete s nimi garantovane úspech, sú totiž strašne dobré, aj keď to vyzerá tak, že sa z nich valí krv ako Grófovi Drakulovi z pod zuba. :)

12
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks
2 ks
250 g
10 g
5 PL
200 - 250 g alebo marmeláda rozriedená citrónovou šťavou
 trocha na polevu
 nemusia byť




Postup

  1. 1

    Vyšľahala som si maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, pridala vajcia, múku s práškom do pečiva a mlieko. Musela som pridať viac mlieka, ako tých 5 PL, preto ak sa vám vidí cesto husté, pridajte aj vy ešte mlieko. Naplnila som košíčky na muffinky a pri 180 stupňoch som ich upiekla za 20 - 25minút. Nechala som ich vychladnúť a medzitým som si rozmixovala rote grütze.

  2. 2

    Muffinky som zbavila košíckov a zrezala vrchnáčik. Urobila som v nich jamku, ktorú som naplnila rote grütze, prikryla vrchnáčikom a pridržiavaním tohto vrchnáčika, aby sa nešmýkal, som muffinky poliala polevou z práškového cukru a vody. Vrch som ozdobila ešte gumovými cukríkmi netopierikmi.

    Upírske muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Sú ozaj výborné!!!

    Upírske muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

douglas
Marmelada zriedena citronovou stavou je vyborna chutovka, vdaka za pripomenutie. :)
jeka
@Archaa - otázoťka :Musí sa zrezavať vrchnák,nemôžu sa mafinky upiecť hned s marmeládou ?
archaa
zrezavat vrchnat je potrebne a marmeladou naplnit az po vychladnutí, pretoze vtedy sa dosiahne efekt vytekajúcej "krvi"
pipulka
Nie je mozne ich len jednoducho naplnit,takou tou ,,cukrarskou injekcnou striekackou" ,aby sme nemuseli kazit peknucke muffiny prekrajovanim atd. ?? :)
archaa
pipulka, skúsiť to môžete samozrejme, ak takú striekačku máte, je to určite veľké plus,ja som robila podla receptu, kde sa zrezávalo, ale nemyslím si, žeby boli až tak strašne skazené tým, že sa vrch troška zreže, pretože tou polevou sa vlastne aj opäť spojí...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia