Maďarská plnená kapusta s údeninou

Tibor Szilárdi
šéfkuchár hotela Dália Košiciach, 11. novembra 2012
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g (bez kosti a kože)
250 g
200 g
100 g
150 g
100 ml
100 g
100 g
20 g
150 g




Postup

  1. 1

    Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak. Paradajkový pretlak, umytú a osušenú ryžu, bravčovú masť, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Takto pripravenú zmes plníme do kapustových listov, ktoré sme predtým obvarili v osolenej vode. Naplnené listy povkladáme do hrnca, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme ešte bravčovú masť a paradajkový pretlak. Nakoniec to posypeme najemno nakrájanou kyslou kapustou a opraženou nakrájanou klobásou alebo prerastenou slaninou.

  3. 3

    Celé to spolu varíme približne 45 minút pod pokrievkou. Uvarenú kapustu podávame s kyslou kapustou a opraženou slaninou, ktoré sa dusili v hrnci. Prizdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

frezia68
Riadne výdatné jedlo,ale takú detskú porciu by som hneď a rada ochutnala :-),lebo kombináciu s údeným nepoznám.
dogagador
presne na toto sa ma pytal jeden amik a ja ze ano, ze to viem spravit ( nevedela som presne ale vedela som, kde to najdem! ) a uz ani hladat nemusim.....super, vdaka za recept ;-) !!!
jozka2
musia byt dobre,ja obcas davam kus klobasy na vrch pri vareni potom asi po 15 min.vyberiem,alebo ju tam dam az pred koncom a necham tam aj klobasa aj holubky su chutovo dobre lebo sa chute prepoja,ja davam polish kplbasy u nas doma by som to prirovnala k nasemu kabanosu/hrubej klobase/za socika obcas sme ko vyudili a bol prima a aj pri vareni holubkov,niekedy tam na vrch dam zbytky nejakej udenej klobasi aby nabrali chut,lebo my povyjedame aj stavu s holubkami a na vrch 1 PL kyslej smotany,skuste.
zdezda
mňaaaam, pridala som si do kolónky-jedlá s kapustou :-)
1940
Nepoznám to parad.pretlakom ale bez pretlaku to robievala moja mamka a je to jedna báseň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia