Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom

ivkaa - fotkaivkaa, 14. novembra 2012
Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom
Foto: ivkaa

Dnes som pripravila toto jednoduché rýchle jedlo a veľmi mi chutilo, tak sa s vami podelím o postup prípravy :)

1
porcia

Suroviny

90 g
1 ks
1 strúčik
1 hrsť alebo podľa chuti
1/3 - 1/2 konzervy
 podľa potreby
1 štipka
1 štipka
 podľa chuti
 na dochutenie
40 g na posypanie




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme šampiňóny, posypeme hubovým korením, zase minutku-dve podusíme. Následne pridáme špaldovú tarhoňu, solčanku (alebo aj klasickú bezvaječnú) a opražíme. Zalejeme vodou - dala som asi toľko vody, koľko tarhone, netreba dať veľmi viac, pretože aj v konzerve s paradajkami je v podstate voda. Pridáme lúpané paradajky.

  2. 2

    Zakryjeme a dusíme, kým sa voda odparí a tarhoňa zmäkne. Ide to rýchlo. Nakoniec môžme podľa potreby dochutiť oreganom a soľou.

  3. 3

    Ihneď podávame, na tanieri posypeme strúhaným tvrdým syrom.

    Rajčinová špaldová tarhoňa so šampiňónmi a syrom - obrázok 3

Diskusia k receptu

soncya
dobre to vyzerá, tak šťavnato! hovorí zo mňa trochu hlad. ale fakt - dobre. :-)
ivkaa
Je to naozaj dobré a šťavnaté :) Teda aspoň mne to chutilo viac, ako len špagety s paradajkovo - cesnakovou omáčkou a syrom.... A navyše je to jedlo z jednej panvice :) Treba vyskúšať...
cistinka
V surovinách máš solčanku, ale neuviedla si k čomu slúži a kedy ju tam dávaš. Špaldovú tarhoňu nepoznám, ale vyzerá to veľmi dobre :-)
ivkaa
@cistinka , solčanku som pridala po pridaní tarhone, hubovým korením som ochutila šampiňóny. Oregano a soľ som pridávala až pred koncom varenia.
lenkac
veľmi dobrý recept.. určite vyskúšam
misel20
vyzerá to dobre :-) len neviem či bi mi to chutilo lebo šmapionky nelúbim :D
ivkaa
@misel20 , šampiňóny vynechaj alebo ich nahraď napr. kukuricou, červenou fazuľou, mrkvou, príp. inou zeleninou... Podľa vlastnej chuti...
medovnicek
vyzerá to super, tarhoňu milujem, len tú špaldovú som ešte nikde u nás nevidela
ivkaa
@medovnicek , dá sa použiť aj klasická bezvaječná tarhoňa :) Špaldovú je možné kúpiť v DM alebo Hypernove (Biomila) o inej veľmi neviem....
irenaw
špaldové rezance poznám, ale tarhoňu nie, kúpim a spravím, páči sa mi to
ivkaa
@irenaw , ja kupujem aj špaldové špagety v DM, aj tie sú dobré...
mirkamt
Ivkaa, chválim pekný zdravý receptík a dakujem za tip na obmenu s červenou fazuľou. Ostala mi uvarená z iného jedla a riešim, kde ju použiť, takže už viem. Mohla by si, prosím, doplniť použitie korenín do receptu? Tlačím si recepty, komentáre sa netlačia, takže mi to tam bude chýbať. Vďaka ;-)
ivkaa
@mirkamt , koreniny doplnené :) Ale veď vpodstate je jedno kedy ich tam dáš... hlavne že dáš...Rovnako sa netreba pridŕžať presne receptu, niekomu napr. nevyhovuje oregano, tak ho vynechá, alebo nahradí a pod. :)
mirkamt
@ivkaa Ano, v podstate je jedno, kedy sa koreniny pridajú, ale ked nie sú v postupe, ja som schopná ich tam v rýchlosti zabudnúť, zvlášť, ked popri varení chodí za mnou dieťa a potrebuje veľa "dôležitých" vecí :-) Cez víkend vyskúšam tvoj receptík v praxi ;-)
mirkamt
@ivkaa , varila som tento receptík niekoľkokrát s červenou fazuľou a naposledy so šampiňonmi a chutili nám obidve verzie ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia