Bezlepkový slaný koláč (skoropizza)

sandra - fotkasandra, 22. novembra 2012
Bezlepkový slaný koláč (skoropizza)
Foto: sandra

Opäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému Zobraziť celý popisOpäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, v bezlaktózovej verzii a aj pre histamínovú intoleranciu. Kvôli poslednému menovanému je pizza bez droždia, len s práškom do pečiva. Ak chcete použiť obyčajnú múku, dajte hladkú.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

250 - 270 g
125 ml
50 g
1 ks
1/2 - 1 KL
2 KL, Dr. Oetker
Obloženie na 1 ks koláčo-pizze:
2 ks väčšie
1 ks, väčšia
1 KL
 posekaná




Postup

  1. 1

    Múku som preosiala, zmiešala so soľou a práškom do pečiva. Potom som pridala mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko som vymiesila do nelepivej hmoty. Cesto som rozdelila na dva okrúhle plechy.

  2. 2

    Deckám som dala na pizzu paradajkový základ, šunku a mozzarellu. Sebe som cesto potrela nátierkovým maslom, na to som naukladala na tenučko nakrájané zemiaky. Zemiaky som zakryla na prúžky nakrájanou cibuľou premiešanou s olejom a posekanou bazalkou.

  3. 3

    Piekla som na spodnom ohreve pri teplote 175 stupňov Celzia, kým okraje nezružoveli, asi 15 minút, ale treba si to sledovať.

  4. 4

    Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.toprecepty.cz/recept/8612-pizza-s-kyprpraskem/ .

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento recept sa mnohým určite zíde, ak by som mala podobné problémy, tak ho beriem, ale dá sa upraviť aj na " normálnu verziu". @sandra , máš peknú profilovú fotku. A mimochodom, ( ale asi vieš), v dnešnej Pravde, v Magazíne je dobrý článok o Histamínovej intolerancii, ako si raz spomínala, nie je to alergia na potraviny.
sandra
@evanaaa , neviem o tom článku... Ale magazín vychádza vo štvrtok, bolo to vo štvrtkovom magazíne? Skúsim si ho zohnať.
evanaaa
Pardon, som popletená, ano, bolo to vo štvrtkovej Pravde a Magazíne, len som to dnes čítala.
ljjusi
dnes som ju piekla a je vyborna, spravila som ju na styl pizze a mozem povedat, ze cesto bolo trosku krusive, ale o vela lepsie ako napriklad z pizza mizza (bezlep.)!
sandra
@ljjusi , hej, cesto je trochu trúsivé :-) Sranda, práve ho idem zarobiť, tak som rada že chutilo. Robievam ho pravidelne, pre deti dávam pretlak, šunku, mozzarellu, a dnes aj kukuricu :-D
majka98
možete mi pradiť prosím kde kupim bezlaktozove maslo? nie margarín ale klasické maslo..dakujem
sandra
Ja ho kupujem v Bille, občas sa podarí aj v BIO Shope. Alebo Kaufland skús...
marci75
pekný recept, vyzerá super, určite vyskúšam, som celiatička a pizza z kysnutého cesta sa mi málokedy podarí, toto vyzerá jednoduchšie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia